bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,319.97 2.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,545.68 4.61%
bnb
BNB (BNB) $ 571.60 3.21%
solana
Solana (SOL) $ 150.90 8.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589293 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359089 3.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106516 2.10%

Kriptovarlıklar Yasası Çalıştayı

kriptovarliklar yasasi calistayi

11 Şubat Cuma günü Ankara’da kriptovarlık yatırımcıları ve girişimcilerinin öncülüğünde bir çalıştay başladı. Çalıştayın amacı sosyal medyada dolaşan kriptovarlık yasa tasarısı etrafında oluşan tartışmaların ardından, Türkiye’de sağlıklı bir kriptovarlıklar yasasının nasıl oluşabileceğini derinlemesine ele almak.

Çalıştaya daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda konu hakkında gerçekleştirilen görüşmelere iştirak eden katılımcıların yanı sıra kripto varlıklar alanında faaliyet gösteren yatırımcılar, girişimciler, çeşitli sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve kamu kesimi temsilcileri katılıyor.

Çalıştayda kriptovarlıklar ile ilgili sağlam bir hukuki yapı oluşturulabilmesi için gerekli tanımların nasıl yapılabileceğinden, alım satım platformlarının hangi kriterlere göre lisanslanması gerektiğine ya da saklama hizmetlerinin nasıl yapılabileceğine kadar bir çok konuda derinlemesine görüşmeler yürütülecek.

Çalıştayın, sağlıklı bir hukuki alt yapının oluşabilmesi için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Ben de etkinliğe online bir konuşma ile katılıyorum.

Konuşmamda ilk olarak bir yasa tasarısı oluşturabilmek için öncelikle doğru bir kriptovarlıklar vizyounun kazanılması gerektiğini ifade ediyorum. Daha sonra konuşma akışım şöyle gelişiyor:

1-Blokzincir nedir?
2-Neden gelecek 1000’lerce yıl insanlığı etkileyecek bir teknolojidir?
3-Niçin bu teknolojinin 100’lerce trilyon $’lık değerlenme potansiyeli var?
4-Kriptovarlıklara neden kumar ya da bahis gözüyle bakılmamalı?
5-Kriptovarlıklar nasıl Türkiye’den değer (dolar) çıkışına değil aksine ülkeye büyük değer girişine sebep oluyor?
6-Türkiye için Bilgi Ekonomisini yakalamak adına blokzincir neden en uygun teknolojidir?

Başta Kriptovarlıklar Yasası Çalıştayı’nın düzenlenmesine öncülük eden Avukat Sima Baktaş ve ekibi olmak üzere toplantıya iştirak eden tüm değerli katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye için stratejik sektör olması gereken blokzincir ve kriptovarlıklar hakkında sağlam bir hukuki zemin oluşturulması adına çalıştaydan çok önemli katkı sağlayacak sonuçlar çıkacağına inanıyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Erkan Öz

Erkan Öz, Siyaset Bilimi ve Gazetecilik eğitimi almasının ardından İHA’da habercilik hayatına başladı. Daha sonra aralarında the Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, Al Jazeera ve DHA’nın da bulunduğu ulusal ve uluslararası yayın organlarında teknolojinin dünya ekonomisi üzerinde yaptığı etkileri inceleyen çalışmaları ile tanındı.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala