Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

FSB, Kripto Para Birimleri ile İlgili Rapor Yayınladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para birimlerinin hızla yayınlaşması ile birlikte bu alandaki çalışmalarda artıyor. Uluslararası Ödemeler Bankası tarafından finanse edilen küresel bir finansal otorite olan Finansal İstikrar Kurulu (FSB) da bu alanda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kez FSB kripto para birimleri ile ilişkili finansal istikrar riskleri hakkında yeni bir rapor yayınladı.

FSB, Kripto Para Sektörü ile İlgili Endişelerini Dile Getirdi

Finansal İstikrar Kurulu (FSB) raporunda; stabilcoin, merkezi olmayan finans (DeFi) protokolleri etrafında güvenlik açıklarını tespit etti. FSB ayrıca kripto para birimlerini daha yaygın hale geldikçe “finansal istikrar risklerinin hızla artabileceği” konusunda da uyardı.

Finansal İstikrar Kurulu ayrıca raporunda “Kripto varlık piyasaları hızla gelişiyor ve ölçekleri, yapısal zayıflıkları ve geleneksel finansal sistemle artan bağlantılar nedeniyle küresel finansal istikrar için bir tehdit oluşturabilecekleri bir noktaya gelebilirler” dedi.

fsb kripto para birimleri ile ilgili rapor yayinladi 2

FSB bunun yanında sektörle ilgili olarak; likidite uyumsuzluğu, artan kaldıraç kullanımı ve düzenleyici gözetim eksikliğinden de bahsetti.

Son olarak belirtmek gerekirse FSB, küresel yasa koyucuları bu varlıkları düzenlemek için önlemler almaya çağırdı.

Yazar: Sena Karakılıç

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül: Kripto Para Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı

Bakanlıktan kripto para düzenlemesine ilişkin bir açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, kripto para düzenleme çalışmalarının tamamlandığını ve Ekim ayında Meclis’e sunulacağını söyledi.  Sabah Gazetesi’nin aktardığına göre, kripto para düzenlemesine ilişkin çalışmalar tamamlandı. Gül düzenlemenin Batı Avrupa ve Amerika benzeri bir yapıda olacağını ifade etti: “Biz serbest kambiyo, kur rejimi olan ...

Bağlantıyı kopyala