Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Mitsubishi UFJ Group, Blockchain Projesini Askıya Aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Her ne kadar Blockchain sektöründe oldukça heyecanlı ve güçlü yeni projeler görsek de, nadir olarak başarısız projelerle de karşılaşabiliyoruz. Bunlardan belki de en büyük örnek Meta’nın (Facebook) Diem projesi. Ancak bu projeler arasında bir yenisi daha eklendi. Japonya’nın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), yüksek hızlı Blockchain ödeme ağı girişimi GO-NET Japan‘ı askıya alacağını açıkladı.

Mitsubishi UFJ Group Blockchain Projesini Askiya Aldi 2

Mitsubishi UFJ Group, Blockchain Projesini Sonlandırıyor

Cambridge merkezli teknoloji firması Akamai ile Global Open Network (GO-NET) girişimi, daha ucuz ve daha verimli ödeme hizmetleri sağlamak amacıyla Kasım 2020’de kamuya duyurulmuştu. GO-NET, platformun saniyede 100.000 işlem gerçekleştirebileceğini ve küçük ödemeler için saniyede 10 milyona kadar genişletilebileceğini iddia ediyordu.

Ancak MUFG, son yaptığı açıklamada, pandemiden kaynaklanan yavaş büyümenin, işi başlangıçta planlanan hızda genişletmeyi zorlaştırdığını belirtti. Diğer taraftan ağın, dahil etmeyi planladığı nesnelerin interneti (IoT) pazarına uyum sağlamakta da zorlandığı söylendi.

MUFG yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sonuç olarak, projenin makul bir zaman diliminde devam etmesi beklenmiyor. GO-NET Japan, GO-NET’in operasyonlarını ve tasfiye prosedürlerini askıya alacak.”

Yazar: Cem Arslan Kurt

Tornado Cash (TORN) Fiyatı Yaptırım Sonrası Yarıya Düştü

Adını genellik saldırı ve dolandırıcı haberleri ile duyduğumuz Tornado Cash, artık kriptonun kötü çocuğu konumunda. ABD Hazine Bakanlığı‘nın kara listeye aldığı Tornado Cash, beraberinde birçok ağ tarafından da kara listeye alınarak proje ile ilişkisi olan adreslere bloklamalar gerçekleştirildi. Yaşanan üst üste sorunlar sonrası karıştırıcı protokolün yerel token’ı TORN ise fiyatının yarıdan çoğunu yitirdi. Tornado Cash ...

Bağlantıyı kopyala