Bitcoin (BTC) $ 62,022.62 0.19%
Ethereum (ETH) $ 2,420.77 0.00%
BNB (BNB) $ 563.80 0.93%
Solana (SOL) $ 143.28 0.22%
XRP (XRP) $ 0.532219 0.01%
Cardano (ADA) $ 0.350931 0.52%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109061 0.24%
Al veya Sat Paribu

ABD’nin Virginia Eyaletindeki Bankalar Kripto Hizmeti Verebilecekler

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Senatosu, Virginia Topluluğu’nda faaliyet gösteren bankaların kripto para birimi için saklama hizmetleri sağlamasına izin veren bir yasa tasarısını onayladı. Söz konusu bu onay ile beraber eyaletteki bankaların riski yönetebilmek için yeterli kaynağa sahip olmaları durumunda kripto saklama hizmetine izin verecek.

Virginia Eyaletinde Bankalar Artık Kripto Para Saklama Hizmeti Sunabilecek

Delege Christopher T. Head, bu yılın başlarında nitelikli bankaların kripto para saklama hizmetleri sunmasına izin vermek için bir değişiklik talep eden bir yasa tasarısı sunmuştu.

abdnin virginia eyaletindeki bankalar kripto hizmeti verebilecekler 2

Söz konusu olan yasa tasarısında şu ifadeler yer alıyordu:

Bir banka, riskleri etkin bir şekilde yönetmek ve geçerli yasalara uymak için 26 yeterli protokole sahip olduğu sürece müşterilerine kripto para saklama hizmetleri sağlayabilir.

Bununla birlikte Senato, banka müşterilerinin kripto para birimleriyle ilişkili genel ve özel anahtarlarının doğrudan kontrolünü elinde tutmasını gerektirecek ve şunları ekledi:

Banka, mütevelli sıfatıyla hareket ederek, bankanın elinde bulundurulacak yeni özel anahtarlar oluşturarak müşterilerin sanal para birimlerini bankanın kontrolüne devretmesini isteyecektir.

Yazar: Sena Karakılıç

Robinhood’dan spot Bitcoin ETF hamlesi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanan yeni 11 Bitcoin ETF, yakında Robinhood uygulamasında listelenecek. Hamleyi Robinhood CEO’su Vlad Tenev duyurdu. Robinhood’un, SEC’in spot Bitcoin ETF’lerini onaylama kararından heyecan duyduğunu belirten kripto para alım satım platformunun CEO’su Tenev, X’te şu ifadeleri kullandı: “Kripto erişiminde eğrinin önünde yer aldık ve bu ETF’leri mümkün olan ...

Bağlantıyı kopyala