bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,870.84 1.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,463.15 3.32%
bnb
BNB (BNB) $ 566.41 1.08%
solana
Solana (SOL) $ 142.94 6.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.586831 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.35096 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105133 0.52%

Gary Gensler Kimdir?

Gary Gensler Kimdir

Kripto dünyasında adını SEC ile sık sık duyduğumuz, genelde ETF, Ripple ve menkul kıymet haberleri ile gündeme gelen Gary Gensler, şu anda aktif olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Başkanlık koltuğunda bulunuyor. Kimisi Gary Gensler’ı SEC ile tanısa da, kripto dünyasına aşina bası kimseler de onu Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) verdiği milyonlarca kez izlenen Blockchain ve kripto dersleri ile tanıyor. Gelin kripto dünyasının bilinen simalarından olan Gary Gensler kimdir öğrenelim.

Gary Gensler Kimdir
SEC Başkanı Gary Gensler

SEC Başkanı Gary Gensler Kimdir?

18 Ekim 1957 yılında dünyaya gelen Gary Gensler, hayatının erken döneminde elden sigara ve langırt makinesi satarak harçlığını kazana bir genç olarak büyürken, Baltimore barlarına gittiğinde gelecek mesleğinin ilk adımını atmış oldu. Finans dünyasına ilk defa otomatlar ile giriş yapan Gensler, ticari zekasını bu alanda oldukça geliştirme fırsatı buldu.

Finans alanında kendisini geliştirmeye başlayan Gensler, 1975’te Pikesville Lisesi’nden seçkin statüsüyle mezun olmayı başardı. Devamında Pensilvanya Üniversitesi’ndeki Wharton Okulu’ndan sonra ekonomi alanında bir dereceyle mezun oldu. Devamında ise işletme bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

Bu akademik başarıları sonrası 1979’da ABD’nin en saygın finansal kuruluşlarından olan Goldman Sachs’a katıldı. Burada 18 yılını geçiren Gensler, 30 yaşına geldiğinde yatırım bankasının en genç üst çalışanlarından birisi oldu.

Kariyerinin büyük bir bölümünü danışmanlık, üst düzey birleşme ve satın alma bankacısı olarak geçiren Gensler, devamında Tokya’ya atılarak Goldman Sachs’ın bölgesel sabit gelir ve döviz ticaretini yönetti.

Kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Gary Gensler, Goldman Sachs’taki görevini dünya çapında kontrolörler ve hazineden sorumlu finans eş başkanı olarak sonlandırdı.

Gary Gensler Kimdir 1

Gensler ve Yönetim

SEC Başkanı Gary Gensler, kariyerinin büyük bir kısmını yöneticilik yaparak geçiren nadir isimler arasında yer alıyor. Öyle ki Gensler, Goldman Sachs görevini bıraktıktan sonra 2001’den 2009’a kadar Strayer Education’ın yönetim kurulunda yer aldı.

Ancak Gensler’ın SEC’e olan asıl yolculuğu 1990 yıllından beri çeşitli hükümet yönetiminde aldığı görevler ile başlamıştı.

Gensler, 1997 yılında1999’a kadar geçen sürede ABD Hazine Bakanlığı’nda Finansal Kurumlar Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 1999’dan 2001’e kadar ise Yurtiçi Finanstan Sorumlu Müsteşar olarak kariyer basamaklarını hızla çıkmaya devam etti.

Bu ve benzeri birçok görevi başarıyla yerine getiren Gary Gensler, Joseph R. Biden tarafından 3 Şubat 2021’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanlığına aday gösterildi. 14 Nisan 2021’de ABD Senatosu tarafından onaylanan Gensler, 17 Nisan 2021’de göreve başladı.

Gary Gensler ve Menkul Kıymetler

Kripto ve Gary Gensler söz konusu olduğunda belki de en çok konuşulan konulardan birisi kriptoların menkul kıymet olup olmadığıdır. Değiş tokuş edilebilir ve devredilebilirlik özelliği olan varlıklar kripto ile birleştiğinde işler biraz karmaşıklaşabiliyor.

Gensler’e göre ise en yaygın kripto birimi olan Bitcoin (BTC), bir menkul kıymet olarak nitelendirilmiyor. Konferansta, “Bitcoin, dağıtılmış bir platformu doğrulamak için bir teşvik olarak madencilik başladığında ortaya çıktı” diyen Gensler, Ripple gibi şirketler tarafından sunulan diğer kripto para birimlerinin aksine, Bitcoin’in başlangıç ​​token teklifi ve ortak bir girişimi olmadığını savunuyor. 

Konu Ripple’ın piyasaya sürdüğü XRP’ye geldiğinde ise savaş çanları çalmaya başlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala