bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,690.06 2.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,543.00 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 573.01 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 148.06 6.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.588132 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.357195 2.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106332 2.09%

IMF’e Göre Sermaye Kontrol Yetkileri Kriptoyu da Kapsamalı

IMFe Göre Sermaye Kontrol Yetkileri Kriptoyu da Kapsamali

Küresel olarak son dönemin en aktif konularından birisi şüphesiz kripto varlıkların düzenlenmesi olmuş durumda. ABD ve Avrupa başta olmak üzere birçok düzenleyici kurum, bu alanda aktif çalışmalarını yürütürken, bir açıklama da IMF’den geldi. IMF‘e göre sermaye kontrol yetkileri kriptoyu da içermeli.

IMF'e Göre Sermaye Kontrol Yetkileri Kriptoyu da Kapsamalı

IMF’den Sermaye Kontrol Yetkileri için Kripto Önerisi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Ukrayna’daki savaş yaptırımlardan kaçınma konusunda endişelerini diler getirmeye devam ederken, hükümetlerin geleneksel varlıkların yanı sıra kripto üzerinde sermaye kontrolleri uygulama gücüne sahip olmalarını sağlamaları gerektiğini belirtti.

Bu aynı zamanda Yunanistan ve Arjantin gibi krizden etkilenen diğer ülkelerin vatandaşlarının da ATM’lerden nakit çekme veya dövize erişim konusundaki kısıtlamaların yanı sıra, Bitcoin’e erişimlerinin potansiyel olarak sınırlı olduğunu görebilecekleri anlamına geliyor.

IMF konuyla alakalı olarak yayımladığı finansal istikrar raporunda şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin gibi para birimleri resmi olarak finansal varlık veya döviz olarak sayılmasa bile, döviz ve sermaye akışı yönetimi önlemlerine ilişkin yasalar ve düzenlemeler, kripto varlıkları kapsayacak şekilde gözden geçirilmeli ve gerekirse değiştirilmelidir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala