bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,372.98 2.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,469.58 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 565.96 0.90%
solana
Solana (SOL) $ 143.58 4.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585749 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.356414 2.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10509 0.90%

Finlandiya Ele Geçirdiği Bitcoin’leri Ukrayna’ya Bağışlayacak

Finlandiya Ele Geçirdiği Bitcoinleri Ukraynaya Bağişlayacak

Rusya’nın işgalinin ardından kripto odaklı milyonlarca dolar bağış alan Ukrayna, Finlandiya’dan da önemli bir bağış alacak. Öyle ki Finlandiya hükümetinin, suç operasyonlarında ele geçirdiği Bitcoin’i (BTC), Ukrayna’ya bağışlayacağı söyleniyor.

Finlandiya Ele Geçirdiği Bitcoin'leri Ukrayna'ya Bağışlayacak

Finlandiya Ele Geçirilen Bitcoin’ler ile Ukrayna’ya Yardım Edecek

Birçok ülkenin yaptığı gibi Finlandiya da kripto konusundaki operasyonlarını yürütüyor ve yasa dışı olarak kazanlılan Bitcoin’lere (BTC) el koyuyor. Finlandiya merkezli medya kuruluşu Helsingin Sanomat‘ın paylaştığına göre, Finlandiya hükümeti 1.981 BTC (yaklaşık olarak 78 milyon dolar) ele geçirmiş durumda. Finlandiya gümrük yetkililerinin, uyuşturucu ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlarla ilgili soruşturmalarda bu BTC’leri ele geçirdiği biliniyor.

Ülkenin mahkemeleri söz konusu Bitcoin’lerin devlete devredilmesini emredip, bu BTC‘leri nakde çevirmek istiyor. Ancak kaynaklar ülkenin Bitcoin’leri doğrudan Ukrayna’ya bağışlayabileceğini de belirtiyor.

Finlandiya’nın en büyük gazetelerinden biri olan Helsingin Sanomat, satışın ne kadarının Ukrayna’ya bağışlanacağına ilişkin kararın henüz verilmediğini iddia etti. Diğer taraftan diğer açıklanmayan kaynaklara göre, Bitcoin varlıklarını Ukrayna’ya yardım etmek için aktif olarak kullanma kararı çoktan alındı.

Finlandiya’nın bu konuda kararının ne olacağı ise resmi bir açıklama gelene kadar merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala