bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,633.25 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,344.76 0.10%
bnb
BNB (BNB) $ 550.72 0.93%
solana
Solana (SOL) $ 131.71 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581839 0.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.337896 1.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.102517 1.43%

Telegram, Uygulamadan Kripto Para Göndermeyi Başlattı

telegram uygulama uzerinden kripto para gonderme donemini baslatti

Gizlilik odaklı anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, yeni güncellemelerle kullanıcı deneyimini artırmaya devam ediyor. Telegram tarafından yapılan son açıklamaya göre kullanıcılar, uygulama üzerinden diğer kullanıcılara kripto para gönderimi yapabilecek.

Telegram Üzerinden Kripto Para Gönderimi Nasıl Yapılır?

Telegram uygulamasına son güncelleme ile birlikte iki yeni bot ekleniyor. Bu botlar sayesinde kullanıcılar uygulama için Toncoin (TON) gönderimi yapabiliyor. Kullanıcılar eklenen diğer bot ile birlikte Bitcoin (BTC) alımı gerçekleştirebiliyor.

TON Vakfı tarafından yapılan açıklamada, hizmetin amacının Toncoin (TON) gönderimini “bir kısa mesaj göndermek gibi hissettirmek” olduğunu belirtti. Ton Vakfı ayrıca özelliğin eklenmesiyle birlikte 800.000’in üzerinde Telegram hesabının para gönderme işlemi yaptığını açıkladı.

telegram uygulama uzerinden kripto para gonderme donemini baslatti 2

Ton Vakfı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu özelliğin tüketiciden işletmelere yapılan ödemelere kadar uzayacağını düşünüyoruz. Bu özellikle birlikte kullanıcılar sadece Telegram uygulaması üzerinden botlar sayesinde toncoin gönderimi yaparak kolay bir şekilde ürün ya da hizmet alımı yapabilecek.

Twitter geçtiğimiz Eylül ayında Lightning Network üzerinden Bitcoin (BTC) ödemeleri ekleyerek, Telegram’ın son özelliğine benzer bir özelliğini kullanıma sunmuştu. Son olarak ödeme platformu Stripe’ın kısa bir süre önce Twitter’dan ödeme alacak kullanıcılara kripto para ödemesini test ettiğini sizlere aktarmıştık.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala