Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Wikipedia Kripto Bağışlarını Durdurdu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Özellikle topluluklar tarafınsan finanse edilen projeler, son dönemde bağış yöntemleri arasında hızla kripto paraları ekliyor. Ancak Wikipedia bu noktada farklı bir yol izleyerek bir süredir kabul ettiği kripto bağışlarını iptal ettiğini açıkladı. Wikipedia ve diğer Wikimedia projelerinin arkasındaki kar amacı gütmeyen Wikimedia Vakfı, Molly White tarafından yapılan yakın tarihli bir duyuruya göre kripto para bağışlarını durdurdu.

Wikipedia Artık Kripto Bağışlarını Kabul Etmiyor

Wikipedia’nın üst kuruluş olan Wikimedia Vaktfı, bağışları “mümkün olduğunca basit ve kapsayıcı” hale getirmek için kripto bağışlarına Temmuz 2014’te Bitcoin (BTC) ile başlamıştı. Vakıf BitPay’e geçmeden önce bağışlar için başlangıçta Coinbase borsasına güveniyordu. Vakıf devamında mevcut kripto para birimleri listesine Ethereum (ETH) ve Bitcoin Cash’i (BHC) de ekledi.  

Ancak özellikle son dönemde Bitcoin’in tükettiği enerjinin büyüklüğü tartışmalarının artmasıyla birlikte Wikipedia editörleri, ezici bir çoğunlukla bu ayın başlarında kripto para birimi bağışlarının askıya alınması lehinde oy kullandı.

Ek olarak editörler, son derece riskli yatırımları onaylamanın vakıf için itibar riskleri oluşturduğunu iddia etti.

Yazar: Cem Arslan Kurt

FTX’ten kripto borsasına dava

FTX, kripto para borsası ByBit’ten varlıklarını geri almak için harekete geçti. John Ray’in CEO’su olduğu FTX, borsanın çöküşüne kısa bir süre kala ByBit’in çektiği varlıkları geri almak için dava açtı. Yapılan açıklamaya göre dava açılanlar arasında ByBit’in yatırım kolu Mirana ile birlikte şirketin birkaç yöneticisi de yer alıyor. İddiaya göre ByBit, Mirana ve Time Research’ün ...

Bağlantıyı kopyala