bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,577.96 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,299.17 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 541.43 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 128.11 4.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.567945 3.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329883 2.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100354 1.00%

Arjantin, Bankaların Kripto Para Satışını Yasakladı

arjantin bankalarin kripto para satisini yasakladi

Geçtiğimiz günlerde Arjantin’in en büyük bankalarından olan Banco Galicia ve Brubank’ın müşterilerine kripto varlık satışına başladığını sizlere aktarmıştık. Güney Amerika’nın kripto dostu ülkelerinden birisi olan Arjantin, kripto para birimlerine darbe indirebilecek bir karar aldı.

Arjantin’de Bankalar Kripto Para Satamayacak

Arjantin Merkez Bankası tarafından alınan son karara göre finansal kurumlar müşterilerine kripto paralarla ilgili bir işlem gerçekleştiremeyecek.

Arjantin Merkez Bankası’nın bu hamlesi kısa bir süre önce Banco Galicia ve Brubank’ın müşterilerine kripto para satışına başlayacağı haberinden sonra geldi. Arjantin Merkez Bankası ayrıca bankaların, getirileri kripto para birimlerindeki dalgalanma ile belirlenen varlıkların satış işlemlerini de yasakladı.

arjantin bankalarin kripto para satisini yasakladi 2

Enflasyonun hızla yükseldiği ülkeler arasında yer alan Arjantin’de vatandaşlar kripto para birimlerini hızla benimsemeye devam ediyor. Chainalysis raporuna göre Arjantin, kriptoyu benimseyen dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor.

Kısa bir süre önce Bitcoin (BTC) ve blockchain konularını okullarda ders olarak okutma kararı alan Arjantin’in bu kararının “riskleri azaltmak” için alındığı açıklandı. İddialara göre yasaklamanın arkasında kara para aklama, fiyatlardaki yüksek değişkenlik ve siber saldırılar yer alıyor. Arjantin Merkez Bankası son olarak finansal kurumların “yatırımları, mal ve hizmetlerin üretimini ve tüketimini finanse etmeye” odaklanması gerektiğini de belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala