Bitcoin (BTC) $ 62,056.63 0.03%
Ethereum (ETH) $ 2,420.57 0.19%
BNB (BNB) $ 565.69 1.82%
Solana (SOL) $ 143.42 0.12%
XRP (XRP) $ 0.532054 0.03%
Cardano (ADA) $ 0.351086 0.42%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109853 0.77%
Al veya Sat Paribu

Nvidia, Kripto Madenciliği Konusunda SEC ile Anlaşmaya Vardı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto paraların kullanımının artması ile birlikte madencilik faaliyetleri de doğru orantılı olarak artmış durumda. Her ne kadar profesyonel madencilik şirketleri çoğunluk ASIC işlemleri tercih etse de, bireysel madenciler de sık sık oyun odaklı üretilen ekran kartları tercih ediyor. Bu konuda ise en öne gelen isimlerden birisi olan Nvidia göze çarpıyor. SEC ise söz konusu kripto olduğu zaman ince eleyip sık dokuyor. Ancak Nvidia, SEC ile anlaşmaya varmış durumda.

Nvidia, Kripto Madenciliği Konusunda SEC ile Anlaşmaya Vardı

Nvidia ve SEC Kripto Madenciliği Konusunda Anlaştı

GPU odaklı çip üreticisi Nvidia, “kripto madenciliğinin şirketin oyun işi üzerindeki etkisine ilişkin yetersiz açıklamalar” olduğu iddiasıyla Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile 5.5 milyon dolar karşılığında anlaşmaya vardı.

SEC’e göre, 2018 mali yılında birbirini takip eden çeyreklerde şirket, kripto madenciliğinin grafik işleme birimlerinin (GPU’lar) satışının ana itici gücü olduğunu açıklamamıştı. Diğer taraftan Nvidia’ya göre ise bu GPU’lar oyun için tasarlandı ve pazarlandı. Ancak 2017’nin boğa koşusunun ortasında, çoğu kripto madenciliği için üst düzey GPU’lar satın almaya başladı. Kullanılmış GPU perakendecisi olan Bitpro Consulting CEO’su Mark D’Aria ise konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer vermişti:

“Oyuncular için ortalama olarak o kadar çok para ödemeye asla istekli olmadığı bu süper üst düzey GPU’lara çok daha büyük bir talep vardı. Madenciler ne pahasına olursa olsun ödemeye hazır oldukları için, Nvidia sadece oyunculara satabileceklerinden çok daha fazla 3090 sattı. Gerçekten yüksek kaliteli kartların bu kadar büyük bir hacmi vardı.”

Ancak son olarak Nvidia, bulguları kabul etmeden veya reddetmeden 5.5 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Stablecoin arzı 17 ay sonra yükselişe geçti

Avrupa ve ABD’de finansal sıkılaşma sürecinin sona yaklaştığına dair oluşan beklentiler, yatırımcıların gözünü yeniden kripto para piyasalarına çevirmesine neden oldu. Kripto piyasa takipçisi Glassnode’un paylaştığı verilere göre dört büyük stablecoin biriminin ortalama arzı aylar ardından yükselişe geçti. Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) ve Dai (DAI) arzlarındaki 90 günlük değişimleri inceleyen uzmanlar, aradan ...

Bağlantıyı kopyala