bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,997.88 5.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,435.06 5.88%
bnb
BNB (BNB) $ 564.78 4.70%
solana
Solana (SOL) $ 142.70 11.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.586128 3.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352619 7.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105157 4.89%

Terra’nın UST Stablecoin’indeki Kriz Neutrino USD’ye Yayılıyor

terranin ust stablecoinindeki kriz neutrino usdye yayiliyor

Terra’nın stablecoin’i olan UST’de yaşanan kriz diğer stablecoin’lere sıçradı. Waves blockchain ekosisteminin algoritmik bir stablecoin’i olan Neutrino USD (USDN) en büyük algoritmik stablecoin’lerden olan Terra USD (UST) cephesinde yaşanan düşüşle birlikte 1 doların altına düştü.

UST Yangını Neutrino USD’ye Sıçradı

Kripto para birimleri ile ilgili verileri sağlayan Messari’ye göre fiyatının 1 dolar olması gereken Neutrino USD (USDN) haberin yazımı esnasında yüzde 17 değer kaybederek 0.83 dolara düştü. Waves platformunun yerel tokeni olan Waves (WAVES) ise haberin yazımı esnasında 7.86 dolara düşmüş durumda.

terranin ust stablecoinindeki kriz neutrino usdye yayiliyor 2

USDN, Waves protokolünün sabit parasıdır ve tasarım olarak Terra blockchain’in algoritmik sabit parası olan UST’ye benzer. Kullanıcılar USDN basmak için Neurrino’nun akıllı sözleşmelerine Waves (WAVES) kilitlemesi gerekiyor. Waves arzının kilidinin açılması için stablecoin olan USDN yok ediliyor. Bu sayede Arz ve talep dengelendiği için stablecoin olan USDN 1 dolarda sabit kalıyor. Terra’nın stablecoin’i UST’nin haberin yazımı esnasında 0.70 dolara düşmesi diğer stablecoin’leri de etkilemeye başladı. Analistler UST’nin düşmeye devam etmesiyle birlikte daha küçük stablecoin’lerin baskı altında kalacağını ve fiyatlarının düşmeye devam edeceğini belirtiyor.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala