Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Tether CTO’su: Terra’nın Stablecoin Oluşturması Bir Felaket

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, kısa süre önce verdiği bir röportajda Terra’nın başına gelenleri değerlendirdi. Tether CTO’su, Terra’nın bir token ya da bir stablecoin oluşturmasını ‘Felaket’ olarak yorumladı.

Tether CTO’su Terra Olayını Yorumladı

Terra’daki çöküş, kripto para piyasasını derinden sarstı. Milyonlarca dolarlık zararların konuşulduğu piyasa, şimdilerde toparlanmaya çalışırken, önemli isimlere yaşananlar sorulmaya devam ediyor. Tether CTO’su Paolo Ardoino da bu soruların sorulduğu isimlerden biri oldu. Ardoino, kripto para çöküşünün arkasındaki ana katalizör olarak görülen Terra ekosistemini yorumladı.

tether ctosu terranin stablecoin olusturmasi bir felaket 2 1

Ardoino, Terra kurucularını UST stablecoin’ini oluşturmaları ve onu bir kripto para birimiyle desteklemeleri nedeniyle eleştirdi. Ardoino’ya göre, LUNA’nın UST için teminat görevi görmesi, token düştüğünde stablecoin’inde dolar kurunu kaybedeceği anlamına geliyordu. Tam olarak da öyle oldu.

Finbold‘un haberine göre yönetici, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Güvenli bir rezerve sahip olmak için kripto paralara, özellikle yüzde 100 kripto paralara sahip olamazsınız. Bu adamlar iki şey yaratıyorlardı, biri LUNA adlı kendi kripto para birimi ve bu kripto para biriminin üzerine bir sabit para. Bu felaket için bir reçetedir”

Stablecoin’lerin UST ile benzer bir kaderi yaşamamak için USDT’de olduğu gibi yeterli rezerve sahip olması gerektiğini vurgulayan Ardoino, stablecoin’i dolar ile sabit tutmak için ABD hazineleri, nakit banka mevduatları ve ticari kağıtlar da dahil olmak üzere bir varlık portföyü olması gerektiğinin altını çizdi.

Yazar: Hazal Orta

Dikkat çeken veri: Kripto işlem hacminde yedi ay sonra düşüş

CCData, kripto paralarda aylık spot ve türev işlem hacminin yüzde 43,8 oranında düştüğünü belirtti. Kripto para piyasasında yedi ay sonra hacim düşüşü yaşandı. Jeopolitik gerilimler ve ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’lere girişlerin yavaşlaması, kripto para piyasasını olumsuz etkiledi. Kripto paralarda işlem hacmi, Nisan ayında son yedi ayın ilk düşüşünü gerçekleştirdi. Spot ve türev işlem ...

Bağlantıyı kopyala