bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,998.88 1.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,453.02 2.39%
bnb
BNB (BNB) $ 563.18 1.03%
solana
Solana (SOL) $ 141.86 4.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581637 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351483 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104385 0.06%

Hindistan Merkez Bankası, Kripto Çalışmalarını Sıklaştırıyor

hindistan merkez bankasi kripto calismalarini siklastiriyor

Kripto para birimleri ile ilgili sert düzenlemeleri uygulamaya koyan Hindistan, kripto para düzenlemeleri çalışmalarını hızlandırmak istiyor. Hindistan hükümeti ile Hindistan Merkez Bankası arasındaki kripto düzenleme görüşmeleri sıklaşıyor.

Hindistan Kripto Düzenlemelerini Hızlandırdı

Hindistan’ın bir Maliye Bakanı yetkilisi yaptığı son açıklamada, Hindistan hükümeti ile Hindistan Merkez Bankası’nın aynı düşüncede olmayabileceği kripto para düzenlemeleri için görüşmelerin sıklaştırıldığını belirtti. Hindistan Merkez Bankası başkanı yaptığı son açıklamada, Hindistan Merkez Bankası’nın kripto para birimleri konusunda hükümetle sürekli bir görüşme halinde olduğunu şu sözlerde açıkladı:

Kripto para sorunları da dahil olmak üzere tüm konularda hükümet ile Merkez Bankası arasında sürekli bir iletişimin olduğunu belirtebilirim. Görüşlerimizi hükümete iletmeye devam ediyoruz.

hindistan merkez bankasi kripto calismalarini siklastiriyor 2

Geçtiğimiz ay kripto para birimleri hakkında parlamentoda açıklama yapan Merkez Bankası, dijital varlıkları kabul etmenin ekonominin dolarizasyonuna neden olabileceğini ve bunun da egemenliği tehdit edebileceğini belirtmişti. Hindistan Maliye Bakanlığı’ndan üst düzey bir isim yaptığı açıklamada ayrıca, ülkede kripto para düzenlemelerinin hızlandığını ve Hindistan’ın kripto para düzenlemesini kendi içinde görüşmediğini de belirtti. Dünya Bankası ve IMF ile de konunun görüşüldüğünü söyleyen yetkili son olarak düzenlemenin kısa bir süre içerisinde duyurulacağını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala