Bitcoin (BTC) $ 62,155.65 1.14%
Ethereum (ETH) $ 2,419.71 1.60%
BNB (BNB) $ 563.93 2.19%
Solana (SOL) $ 144.50 3.15%
XRP (XRP) $ 0.533029 1.74%
Cardano (ADA) $ 0.35482 1.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109527 1.35%
Al veya Sat Paribu

ABD Banka Hisselerinde Tehlike Sürüyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD bankacılık hisselerinde riskler sürüyor. Bankacılık hisseleri kritik seviyelerin aşağısını zorluyor. Analistler, banka hisselerindeki satışların, bu hisseleri teknik eşiğin altına itme tehdidi taşıdığını bildiriyor. Uzmanlara göre bu durum borsanın geneli için daha fazla kayıplara işaret ediyor.

ABD Banka Hisselerinde Tehlike Suruyor22

ABD Banka Hisseleri Kritik Seviyede

ABD‘de banka iflasları yatırımcıların korkularını artırdı. First Republic Bank‘ın iflası S&P 500 Financial Index’in 2007 zirvesinin altına düşmesi tehdidi yarattı. Endeks, 2008 krizinden sonraki kayıplarını 10 yılda geri alabilmişti. Endeks, Ocak 2021’den bu yana 2007’deki 517 puanlık zirvesinin üzerinde seyrediyordu.

Analistlere göre söz konusu gelişme bankaları sermaye korumaya iterken, kredi vermeyi azaltmaları yönünde bakı yaratabilir. Fed‘in yüksek faiz artışları ile oluşan resesyon riski artabilir ve ekonomi zor duruma düşebilir. Fed, politika faizini -5,25 aralığına yükselterek 16 yılın zirvesine çıkarmıştı.

Hedge Fonu Roppel Capital Management’ın kurucusu Jim Roppel, bankaların kritik eşiğe yaklaşmasını borsa için kaygı verici bir sinyal olarak yorumladı. Roppel, “Banka hisseleri düşüyorsa boğa piyasası söz konusu olamaz” dedi. Laffer Tengler Investments’ın yatırım yetkilisi Nancy Tengler, değer kaybeden bankaların hisselerine geri dönmek için çok erken olduğunu söyledi. JPMorgan verilerine göer 2020 ve 2021’de bireysel yatırımcılar dip seviyelerden banka hisseler topladı. Yatırımcılar, Bank of America, Truist Financial ve SoFi Technologies hisselerinde net alıcı pozisyonunda yer aldı.

JPMorgan‘ın First Republic Bank’ı satın almasının ardından bankacılık krizinin sona erdiği yorumları yapılmıştı. Buna rağmen geçen hafta PacWest Bancorp yüzde 43, Western Alliance Bancorp ise yüzde 27 düşüş kaydetmişti. PacWest, stratejik varlıkların satışı dahil olmak üzere opsiyonlarını değerlendirdiğini açıkladı.

Yazar: Göker Bilgiç

Joe Biden yönetimine “Kriptoda berbatsınız” yakıştırması

Milyarder iş insanı Mark Cuban öncülüğünde düzenlenen toplantıya katılanlar SEC Başkanı Gary Gensler’a ateş püskürürken, sert eleştirilerin payından Joe Biden yönetimi de nasibini aldı. Kripto sektörünün Amerikalı paydaşları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gensler’a karşı ayaklanmaya başladı. Özellikle milyarder isim Mark Cuban, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gensler’ı kovması gerektiğini söyledi. Kripto yöneticileri ...

Bağlantıyı kopyala