bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

ABD başkan adayı Kennedy Jr’dan Bitcoin mesajı

bitcoin kennedy abd

ABD seçimlerine hazırlanan başkan adayı Robert Francis Kennedy Jr, kazanması halinde Fed’e Bitcoin aldıracağını söyledi. Kennedy Jr, stratejik rezerv olarak Bitcoin’e göz kırptı.

ABD’de başkanlık seçimleri yaklaşıyor. 5 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde adayların kriptoya yaklaşımı gündemi ısıtıyor.

Başkanlık seçimlerinin en büyük adayı Donald Trump, ABD’nin Bitcoin merkezi olması gerektiğini söylüyor ve kripto para yanlısı bir tutum sergiliyor. Demokratların adayı Kamala Harris ise henüz kriptoya dair bir mesaj vermedi. Bir diğer aday Kennedy Jr ise ABD’nin rezerv olarak BTC satın alması gerektiğini savunuyor.

“Bitcoin dürüst bir para birimidir”

Bağımsız aday Robert Francis Kennedy Jr, Custodia Bank CEO’su Caitlin Long ile söyleşi yaptı. Kennedy Jr, seçilmesi halinde Bitcoin konusunda büyük bir adım atacağını söyledi.

Çarşamba günü demeç veren bağımsız aday, ülkenin altın rezervleriyle eşleşene kadar Fed’i BTC satın almaya zorlayacağını aktardı.

ABD hükümeti, 8,134 ton değerli metal ile dünyanın en büyük altın sahibi olarak biliniyor. Mevcut fiyatlarda ABD’nin elinde 615 milyar dolar değerinde altın bulunuyor. Kennedy’nin açıklamalarına göre, seçilmesi halinde ABD’ye 615 milyar dolar değerinde BTC satın aldıracak. Bu şu anki fiyatla 9,4 milyon BTC’ye tekabül ediyor. 9,4 milyon BTC ise toplam arzın yüzde 45’ine denk geliyor.

Kennedy Jr, “Bitcoin dürüst bir para birimidir” yorumunda bulundu. Bağımsız aday, BTC’nin iş kanıtına dayalı bir para birimi olduğunu ve her şeyin defterde yer aldığını aktardı.

Seçilmesi halinde dört yıl görev yapacak olan başkan adayı, “Federal hükümetin Bitcoin satın almaya başlamasını ve görev sürem boyunca nihayetinde sahip olduğumuz altınla eşdeğer miktarda Bitcoin’e sahip olmasını istiyorum” dedi.

Bağımsız aday, “Demokrasimizi kurtarmak istiyorsak, ademi merkeziyetçiliğe ihtiyacımız var,” diyerek Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısını savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala