bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,536.02 3.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,600.78 1.61%
bnb
BNB (BNB) $ 572.44 3.84%
solana
Solana (SOL) $ 153.95 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627932 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.382784 3.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.119883 5.04%

ABD başkanlık seçimleri Bitcoin’in önünü kesecek mi?

trump kamala harris kripto para

ZX Squared Capital’ın baş yatırım sorumlusuna göre, Bitcoin fiyatı yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinden olumlu etkilenebilir. Kripto yatırım fonu ZX Squared Capital’ın baş yetkilisi CK Zheng, Nisan ayında gerçekleşen Bitcoin halvinginin geçmişte güçlü dördüncü çeyrek rallilerine yol açtığını belirtti. Yatırım uzmanı, her iki başkan adayının da Bitcoin’in önemini göz ardı ettiğine inanıyor.

Zheng, geçmiş başkanlık seçimleri dönemlerinde Bitcoin’in belirsizliklerden yararlandığını ve bu durumun bu sefer de geçerli olacağını ifade etti. CoinGlass verilerine göre Bitcoin tarihsel olarak dördüncü çeyreklerde sıklıkla yükseliş gösterdi ve 2013’ten bu yana altı kez yüzde 50’nin üzerinde değer kazandı.

bitcoin ceyreklik

Özellikle halvinglerin yaşandığı yıllar bu kazançların artmasına katkı sağladı. Örneğin, 2020’deki halving sürecinde Bitcoin’in değeri dördüncü çeyrekte yüzde 168 oranında yükseldi ve bu yıl, son başkanlık seçimlerinin de gerçekleştiği bir dönemdi.

Zheng, Bitcoin’in dördüncü çeyrekte veya hemen sonrasında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceğini düşünüyor.

“Bitcoin, Nasdaq’ı takip edebilir”

Zheng, ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş yapabilmesi durumunda, Fed’in 50 baz puanlık faiz indirimlerinin Bitcoin ve diğer riskli varlıklar için olumlu bir etki yaratabileceğini belirtti. Merkez bankalarının amacı, ekonomiyi aşırı ısınmaktan ve yüksek enflasyondan koruyarak, yumuşak inişler gerçekleştirmektir.

Eğer Fed bu konuda başarılı olursa, Zheng, Bitcoin fiyatının NASDAQ ile sıkı bir ilişki içinde olacağını düşünüyor.

Cysic’in kurucu ortağı Leo Fan ise piyasaya yavaş yavaş likiditenin geri dönmesiyle önümüzdeki aylarda daha güçlü fiyat hareketlerinin olabileceği görüşünde.

Fan, Bitcoin’in “dijital altın” olarak algılanmasının ve makroekonomik belirsizliklere karşı bir koruma işlevi görmesinin, özellikle geleneksel piyasalardaki hareketlilik sürerken daha fazla kurumsal yatırımcıyı çekeceğini dile getirdi.

BTC an itibarıyla 63 bin 550 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala