Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

ABD düzenleyicisi kripto sektörünün önemli ismine yöneldi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), kripto sektörünün en önemli oyuncularından birisi olan Jump Crypto’yu soruşturuyor.

ABD’de SEC ile birlikte düzenleyici yükü üstlenen CFTC, önceki boğa sezonunda yıldızı parlayan Jump Crypto’ya yöneldi. Fortune’un yaptığı habere göre, CFTC, Şikago merkezli yatırım şirketinin alım satım ve yatırım faaliyetlerini araştırıyor.

Kripto şirketi Jump Crypto CFTC’nin radarına girdi

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Jump Crypto’nun kripto sektöründe gerçekleşen yükselişler ve düşüşler ile bağlantısını irdeliyor.

Bilindiği üzere Jump Crypto, 325 milyon dolarlık Wormhole hack skandalına karıştı ve FTX krizinde 300 milyon dolar kaybetti. Şirket, algoritmik trade uzmanlığıyla ayı piyasası öncesinde en aktif piyasa yapıcılarından birisiydi. Şirketin aynı zamanda dikkat çeken yatırımları da bulunuyordu. Yüksek profilli bir kripto şirketi olan Jump Crypto, son zamanlarda kripto çalışmalarını azalttı.

CFTC’nin soruşturması, Jump Crypto için çalkantılı geçen üç yılın ardından geldi. Düzenleyici kurum, şirketin faaliyetlerini araştırmaya başladı.

Fortune, Jump Crypto’yu alım satımın gizli dünyasının en iyi oyuncularından birisi olarak gösterdi. Haberde, şirketin sessiz sedasız yaptığı işlemler ile büyüdüğünü ve manşetlerde yer edindiğini ele aldı.

Jump Crypto, borsalara piyasa yapıcı olarak hizmet verdi ve piyasaya yeni sürülen kripto paralara likidite sağladı. Şirketin portföyünde Wormhole, Pyth ve Firedancer gibi kripto projeleri yer alıyor.

Şirket, Terraform Labs’ın iflası sonrası açılan davalarda tartışmalara dahil oldu. Dosyalar, Terra’nın stablecoin’i olan UST’yi Jump Crypto’nun desteklediğini gösterdi. SEC, kripto şirketine karşı herhangi bir dava açmadı.

CFTC, SEC’nin aksine Jump Crypto’yu radarına almış durumda. Fortune, Jump Crypto’nun faaliyetlerinin CFTC’nin yetki alanına girdiğini belirtti.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Scaramucci: Şimdi Bitcoin Zamanı

Varlık yönetim şirketi SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin’in dip noktasına yaklaştığını belirterek şimdi yatırım yapma zamanı olduğunu söyledi. Davos’ta açıklamalarda bulunan Scaramucci, uzun vadeli kripto yatırımcılarının üç ile beş yıllık bir bakış açısını korumaları gerektiğini vurguladı. Scaramucci’den İyimser Açıklamalar Dip seviyelerin yakın olduğunu ifade eden yatırımcı, “İnsanları şimdi yatırım yapmaya teşvik ediyorum” dedi. Kripto ...

Bağlantıyı kopyala