bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

ABD enflasyon verisi kripto piyasalarını hareketlendirdi

ABD’de merakla beklenen enflasyon verisi açıklandı ve beklentiler doğrultusunda %2,5 olarak kaydedildi. Kripto piyasaları, özellikle Bitcoin yatırımcıları, bu veriyi yakından takip ediyor. BTCHaber TV’de Eralp Büyükaslan, ABD Başkanı adayları Kamala Harris ve Donald Trump’ın münazarasının ardından piyasaların beklentilerini yorumladı. Büyükaslan, münazarada kripto paraların fazla yer bulmamasının beklentiler üzerinde büyük bir etki yaratmadığını ifade etti.

Fed’in kriptolara etkisi

Ayrıca, Büyükaslan enflasyon verisinin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararlarını nasıl etkileyebileceğini değerlendirdi. Büyükaslan’a göre, enflasyonun beklenenden çok daha düşük gelmesi halinde, 50 baz puanlık bir faiz indirimi konuşulabileceğini belirtti. Ancak şu anki veriler ışığında 25 baz puanlık bir indirim daha olası görünüyor.

Bitcoin (BTC) teknik analizi

Büyükaslan, Bitcoin’in teknik analizini de paylaşarak, 50.000 doların altındaki kapanışların piyasalarda olumsuz bir hareketlenme yaratabileceğini söyledi. Buna karşılık, 62.000 dolar seviyesinin üzerine çıkılması durumunda ise kripto para piyasalarında daha olumlu bir trend beklenebilir.

Son olarak, Ethereum’un (ETH) da yatırımcılar tarafından dikkatle takip edildiğini ve BTC’nin hareketlerine paralel bir trend izlediğini vurgulayan Büyükaslan, özellikle yılın son çeyreğinde Bitcoin ve altcoin piyasalarının daha net bir yol haritası çizmesinin beklendiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala