bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

ABD enflasyon verisi öncesi Bitcoin’de son durum: Beklenti ne?

bitcoin abd enflasyon

Bitcoin (BTC) ve altcoinlerin gözü kulağı bugün ABD’den gelecek olan enflasyon verilerinde. Saat 15.30’da açıklanacak olan ABD TÜFE verileri başta kripto paralar, hisse senedi, emtialar ve tahvil piyasalarında hareketliliğe yol açabilir.

Piyasa katılımcılarına göre ABD’de önceki sene yüzde 2,9 olan yıllık TÜFE, 2024’ün Ağustos döneminde yüzde 2,5 ile son üç yılın en düşük seviyesine gerileyecek. Enflasyon, beklentilerin üstünde kalır ise Fed’in 18 Eylül’deki FOMC toplantısı sonrası faizleri 50 baz puan düşürme ihtimali mucizelere kalacak.

Opsiyon piyasalarındaki değişim ile faiz indirim ihtimallerini ölçen CME FedWatch aracına göre yatırımcıların yüzde 65’i hedef fonlama oranının yüzde 5-5,25 aralığına, yüzde 35’lik kısım ise yüzde 4,75-5 aralığına gerilemesini bekliyor.

cme fedwatch faiz bitcoin

Uzmanlardan “belirsizlik” vurgusu

Piyasa araştırmacısı QCP Capital, Telegram üzerinden gönderdiği bültende, MSCI Dünya Hisse Senedi Endeksi ile kripto paraların 30 günlük korelasyonun son iki yılın zirve noktası olan 0,6’ya ulaştığını ve bu durumun bir belirsizlik yarattığını belirtti.

Uzmanlar, BTC fiyatının önümüzdeki 24 saat içinde volatilite gösterebileceğini ve opsiyon piyasasının buna öncülük edebileceğini düşünüyor.

bitcoin hisse senetleri

QCP, Bitcoin’in genellikle ‘Trump’ın söylemleri üzerinden satın alındığını” belirtti. Ancak, Demokrat aday Kamala Harris de seçim kampanyasında kripto paraları destekler ise olumlu mânada yeni süprizler görülebilir.

Hisse senetlerindeki sallantı Bitcoin’i teğet geçti

The Kobeissi Letter, Bloomberg Terminal verilerine dayanarak, 9 Eylül’de dünya genelindeki hisse senedi piyasalarının 4,1 trilyon dolarlık büyük bir değer kaybı yaşadığını belirtti. Bitcoin ise hafta başından bu yana yüzde 3,7 değer kazandı.

Ancak piyasa uzmanları, iyimserlik için henüz erken olduğunu belirtiyor. Popüler trader Skew, göreceli güç endeksindeki (RSI) boğa uyumsuzluğunu değerlendirerek, “Güzel bir günlük kapanış gördük, ancak uyumsuzluğun doğrulanması için daha fazla teyit gerekiyor,” dedi.

Analist, yükseliş için ilk teyit noktası olarak 57 bin 400 dolar seviyesinin yeniden test edilmesi gerektiği görüşünde. Skew ayrıca, RSI’ın 50’nin üzerinde kalmasının toparlanma için ek bir teyit sağlayacağını ifade etti. RSI, an itibarıyla 44,9 seviyesinde.

Diğer kripto fenomenleri ise farklı görüşlere sahip. Trader Crypto Chase, X takipçilerine, “Şimdiye kadar her ani yükseliş sonrasında gördüğümüz düşük işlem hacmi ve hikaye eksikliği devam ediyor,” dedi.

“Dün gece de belirttiğim gibi, piyasa yeterli bir yükseliş devamlılığı göstermediği için şu anda alım-satım yapmayı düşünmüyorum. Bunu kanıtlayabilirseniz, gelecekte daha açık olabilirim.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala