bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,103.50 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,271.65 1.67%
bnb
BNB (BNB) $ 491.98 0.73%
solana
Solana (SOL) $ 127.55 1.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52531 0.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.324819 2.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095222 2.96%

ABD gündemi Bitcoin boğalarını iştahlandırıyor

btc gorunum

Bitcoin (BTC), hafta sonu yüzde 7,9’luk bir yükselişe imza attı. BTC’nin yükselişini pozitif piyasa görünümü ve ABD gündemi etkiledi.

BTC, önceki gün 68.450 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş 13 Haziran’dan bu yana en yüksek fiyat seviyesini beraberinde getirdi. Lider kripto para birimi, Mart ayında gerçekleştirdiği tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşmaya başladı.

BTC’deki ilerleyiş, spot Bitcoin ETF’ler ve spot Ethereum ETF’ler ile desteklendi. ABD Başkanı Joe Biden’ın seçimlerden çekildiğini duyurması ise yükselişi kalıcı hale getirdi.

Bitcoin bir sonraki harekete hazırlanıyor

Spot Bitcoin ETF’ler, geçtiğimiz hafta net para girişi serisini devam ettirdi. ETF’ler, 814,17 milyon dolarlık para girişi sağladı.

BTC Markets analisti Rachael Lucas, The Block’a verdiği demeçte, “Bu ivmenin başlıca itici güçlerinden biri, bitcoin ETF’lerine önemli miktarda giriş olmasıdır.” dedi.

ETF’lerdeki talebi ele alan Lucas, toplam para girişinin 17 milyar doları aştığını ve kurumsalların BTC’ye güven duyduğunu ifade etti. Analist, kurumsal ilginin arttığını belirtti.

SoSoValue verilerine göre, ABD’de işlem gören spot BTC ETF’ler art arda 11 gün boyunca pozitif akış kaydetti. BlackRock’ın IBIT’i, lansmandan bu yana 19 milyar dolar net para girişi sağladı.

Kripto para piyasası spot BTC ETF’lerden gelen pozitif verilerin haricinde spot Ethereum ETF’lere de odaklanmış durumda. 23 Temmuz Salı günü ABD’de ilk spot ETH ETF’lerin piyasa sürülmesi bekleniyor.

ETF’lerin boğa iştahı sunduğu bugünlerde, ABD’den de pozitif veriler gelmeye devam ediyor. Bitcoin destekçisi Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın çekilmesiyle seçimi kazanmaya bir adım daha yaklaştı. Trump’ın siyasi hamleleri, BTC’nin yükselişine katkı sağladı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden’ın yerine aday oldu. Harris, kripto endüstrisi hakkında henüz net bir görüş bildirmedi. Bu nedenle kripto endüstrisi halen daha Trump’ın yanında yer alıyor.

Spot ETH ETF’ler, Fed’in faiz indirme olasılığı ve ABD başkanlık seçimleri kripto para piyasasının gidişatında önemli bir role sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala