bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,259.95 0.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,553.15 5.23%
bnb
BNB (BNB) $ 569.72 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 148.21 5.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.582211 1.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.356133 0.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105116 0.20%

ABD Hazinesi’nden, Büyük Bankalara ABD Devlet Tahvilleri Sorusu

abd hazinesinden buyuk bankalara abd devlet tahvilleri sorusu

ABD yüksek enflasyon oranları ile mücadele ederken, enflasyonunun düşürülmesi için yeni adımlar atılmaya devam ediyor. ABD Hazine Bakanlığı, ABD Hazinesi’nin birincil satıcılarına, hükümetin 24 trilyon dolarlık piyasada likiditeyi artırmak adına ABD devlet tahvillerini geri satın alıp almaması gerektiği sorusunu yönetti.

ABD Hazinesi’nden ABD Devlet Tahvilleri Çıkışı

ABD’de yatırımcılar, son kırk yılın en yüksek seviyelerinde seyreden enflasyonu düşürmek için mücadele eden ABD Merkez Bankası’nın (Fed), hızlı faiz artışlarına paralel olarak getiriler arttıkça ve oynaklık arttıkça Hazine’deki likiditenin azalmasından endişeler duyuyor.

Hazine tarafından büyük bankalara sorulan soruda, “bir geri alım programının uygulanmasının yararları ve sınırlamalarını daha iyi değerlendirmek için” geri alımların nasıl çalışabileceğinin özelliklerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Bu adımlar, bu menkul kıymetlerdeki likiditeyi “anlamlı bir şekilde” iyileştirmek için daha eski ve daha az likit konular olan sözde işletme dışı hazinelerde ne kadar satın alması gerektiğini de içeriyor.

abd hazinesinden buyuk bankalara abd devlet tahvilleri sorusu 2

Hazine ayrıca, nakit ve vade yönetimi amacıyla yapılan alımların bir sonucu olarak Hazine bonolarının ihracında azalan oynaklığın “Hazine veya yatırımcılar için anlamlı bir fayda” olup olmayacağını soruşturuyor. Son olarak Stablecoin ihraççısı olan Tether kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, ticari kağıt varlıklarının sıfıra indirildiğini ve varlıklarını kademeli olarak ABD Hazine bonolarıyla değiştireceğini belirtilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala