ABD hükümetinin ele geçirdiği Bitcoin’leri o isim mi satın alacak?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin yatırımcısı Michael Saylor’a sık sık sataşan ekonomist ve kripto karşıtı ismin son açıklaması ses getirdi. Peter Schiff, ABD hükümetinin elden çıkarmayı planladığı 69 bin 370 BTC’yi MicroStrategy CEO’sunun satın alabileceğini ima eden bir paylaşım yaptı.

ABD hükümeti 4,3 milyar dolarlık Bitcoin satmaya hazırlanıyor

ABD hükümeti, deep web platformu Silk Road’dan ele geçirdiği yaklaşık 4,3 milyar dolar değerindeki 69 bin 370 Bitcoin’i elden çıkarmaya hazırlanıyor.

Bu satış, ABD Yüksek Mahkemesi’nin bu varlıklarla ilgili temyiz başvurusunu reddetmesinin ardından hükümetin büyük miktardaki BTC’leri piyasaya sürme yetkisi kazanmasıyla mümkün hale geldi. Yüksek Mahkeme’nin bu kararı, hükümetin Bitcoin’i açık piyasalarda satma konusunda bir engel olmadığını gösteriyor.

Geçmişte Almanya’nın yaklaşık 50 bin Bitcoin’i satması gibi büyük hükümet satışları önemli fiyat düşüşlerine sebep olmuştu. Peki ABD, BTC’leri satmayı mı planlıyor, yoksa elinde mi tutacak ya da başka bir strateji mi izleyecek? Cumhuriyetçi aday Donald Trump, seçilmesi durumunda hükümetin “stratejik bir Bitcoin rezervi” tutacağını vadederken, Demokrat aday Kamala Harris kripto paralarla ilgili henüz herhangi bir net plan açıklamadı.

“Saylor satın alabilir”

Peter Schiff, ABD’nin BTC satışıyla ilgili olarak dikkat çekici bir yorumda bulundu. İronik bir dille, Bitcoin’in güçlü savunucusu Michael Saylor’ın hükümetin elindeki 69 bin 370 BTC’yi satın almayı düşünmesini önerdi.

Schiff, eğer Saylor gibi büyük bir yatırımcı bu denli önemli bir miktarı satın alırsa, fiyat üzerindeki baskının hafifletebileceğini iddia etti.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Fireblocks, Türk kripto sektöründe yer almak için harekete geçti

Avrupa’nın en büyük, dünyanın da en önde gelen kripto pazarlarından olan Türkiye’ye duyulan global ilgi, Sermaye Piyasası Kanunu’nda yapılan değişikliklerden ve SPK’nın aldığı lisanslamaya ilişkin ilke kararlarından sonra daha da arttı. Kripto endüstrisinin en hassas ve katma değerli faaliyetlerinden olan kurumsal saklama hizmeti tedariğinin global lideri Fireblocks, Türkiye pazarında en güçlü şekilde yer almak için önemli ...

Bağlantıyı kopyala