bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,930.06 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,384.64 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 555.38 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 133.43 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584244 0.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.344138 2.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104818 0.40%

ABD ikiye bölündü: Kripto endüstrisini kim kurtaracak?

abd kripto trump harris

Crypto4Harris etkinliğinde konuşan ABD Senatörü Chuck Schumer, Kamala Harris’in başkan seçilmesi halinde yıl sonuna kadar kripto yanlısı yasalar çıkarmayı hedefleyeceğini belirtti.

Kriptoda inovasyonu iyileştirmek için daha fazla çabalayacağının sözünü veren Schumer sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kenarda oturmaya devam etmeyi göze alamayız çünkü o zaman kriptonun yurt dışına, hiçbir düzenlemenin olmayacağı üçüncü dünya ülkelerine kaçma riskini alırız.”

“Kriptoyu dolandırıcılık olarak nitelendiren Trump’tır”

ABD senatörü Chuck Schumer, ABD milletvekillerinin kripto inovasyonunu artık görmezden gelmeyeceğini ve çaba göstereceğini öne sürdü.

Crypto4Harris Town Hall etkinliğinde sahne alan Schumer şunları söyledi:

“Senato’da koridorun her iki tarafındaki üyeleri (Demokratlar ve Cumhuriyetçiler) bir araya getirmek, ivme yaratmak istiyorum, böylece Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyanın en yenilikçi ülkesi statüsünü korumasına yardımcı olacak mantıklı yasaları geçirebiliriz.”

Başkan adayı Harris henüz kripto alanında bir politika sunmadı. Biden yönetiminin kripto karşıtı yaklaşımının Harris’e miras kalacağını düşünen kripto paydaşlarıysa Trump’a yöneldi. Nitekim ABD başkan adayı Donald Trump, Bitcoin’i ulusal bir stratejik rezerv olarak kullanmayı düşündüğünü söylemişti.

Crypto4Harris etkinliğine ünlü milyarder Mark Cuban da katıldı. Trump ve Cumhuriyetçilerin kripto konusunda iki yüzlü davrandığını iddia eden Cuban, şu şekilde açıklama yaptı:

“Cumhuriyetçilerin umurunda bile değil. Onlar sadece Bitcoin maksimalistlerinin daha da zenginleştiğini görmek istiyor.”

Trump karşıtı olarak bilinen Kongre Üyesi Wiley Nickel de dikkat çeken bir açıklama yaptı. Nickel şunları söyledi:

“Size şunu söyleyeyim, kriptoyu dolandırıcılık olarak nitelendiren tek bir başkan adayı var, o da Donald Trump” 

Crypto4Harris etkinliğinin organizatörleri Harris’in seçim kampanyasında kripto için destek oluşturmaya devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala