bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,295.96 6.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,438.70 6.17%
bnb
BNB (BNB) $ 565.42 4.99%
solana
Solana (SOL) $ 142.45 11.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.588467 4.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352424 7.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105031 5.01%

ABD, İlk Kez Bir Kripto Karıştırma Şirketine Yaptırım Uyguladı

abd ilk kez bir kripto karistirma sirketine yaptirim uyguladi

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Kuzey Kore ile bağlantısı olduğunu iddia ettiği bir kripto para karıştırma hizmeti olan Blender.io’ya türünün ilk örneği olan yatırım kararı aldığını açıkladı.

Hazine Bakanlığı’ndan Kripto Karıştırma Hizmeti Blender’a Yatırım Kararı

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), bugün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’deki bilgisayar korsanlarının ya da Kuzey Kore ile bağlantılı bilgisayar korsanlarının Blender.io hizmetini kullandığını ve Blender.io’yu “kötü niyetli siber saldırı düzenleyen ve çalıntı kripto paraların aklanmasını desteklediğini” belirtti. Günümüzde kripto para kullanıcılarının izlerini kaybettirmek için kullandıkları kripto karıştırıcılar, Bitcoin ve Ethereum ağlarında bırakılan çoğu izin silinmesini sağlıyor.

abd ilk kez bir kripto karistirma sirketine yaptirim uyguladi 2

ABD Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, Rusya bağlantılı fidye yazılım grupları olan Trickbot, Conti, Ryuk, Sodinokibi, ve Gandcrab gruplarının da Blender.io servisini para aklamak için kullandığını belirtti. Blender.io’nun ayrıca Mart ayında gerçekleştirilen 620 milyon dolarlık kripto para hırsızlığında da kullanıldığını belirten ABD Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi araştırmalarına devam ettiğini de belirttik. Konu hakkında açıklama yapan Terörizm ve Mali İstihbarat Hazine Müsteşarı Brian E. Nelson şunları söyledi:

Yasadışı işlemlere yardımcı olan kripto para birimleri ABD’nin ulusal güvenlik çıkarları için büyük bir tehdit oluşturuyor. Kuzey Kore’nin yasa dışı finansal faaliyetlerine karşı çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz ve Kuzey Kore tarafından desteklenen bu saldırıların cevapsız kalmasına izin vermeyeceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala