bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,917.86 1.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,680.73 2.35%
bnb
BNB (BNB) $ 552.03 3.18%
solana
Solana (SOL) $ 158.15 0.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.592699 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.367049 4.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105591 3.57%

ABD’de Hazine tokenizasyonu için 3 milyar dolarlık beklenti

tokenisation abd

ABD’de artan tokenizasyon yakın zamanda çığ gibi büyüyebilir. 21co’da araştırma stratejisti olan Tom Wan’a göre, Tokenlaştırılmış Birleşik Devletler Hazineleri 2024 yılı sonuna kadar 3 milyar dolara ulaşacak.

Blokzincirin hızlı ve tasarruflu yapısı geleneksel finansın dikkatini çekti. BlackRock, gerçek dünya varlıkları (RWA) ve tokenizasyon programlarıyla ön plana çıktı. Büyüyen tokenizasyon sektörü, kurumsalları bir araya getirmeye başladı.

21co stratejisti Tom Wan, X üzerinden yaptığı paylaşımda ABD hazinelerinin tokenizasyonunu değerlendirdi.

ABD Hazine tokenizasyonunda iki kat artış!

Dünyanın en büyük yönetim danışmanlığı firmasına göre tokenizasyon milyarlarca dolarlık bir pazara dönüşebilir. 21.co’da araştırma stratejisti olan Tom Wan, tokenize ABD hazinelerinde yaklaşık iki katı bir artış bekliyor. ABD hazineleri 1,6 milyar doların üzerinde bir birikim yapmış durumda.

Securitize ve BlackRock gibi küresel devler, müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda tokenize fonlara yöneliyor. Stratejist Wan, özellikle BlackRock’ın tokenizasyon pazarı açısından hayati önem taşıdığını söylüyor.

BlackRock’ın USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu (BUIDL), Franklin Templeton’ı geçerek en büyük tokenize Hazine fonu olmuştu.

BUIDL, sadece altı hafta içinde en büyük tokenize fon oldu. Fon, 500 milyon doların üzerinde piyasa değerine ulaşmayı başardı.

Stratejist, BlackRock’ın fonunun tokenize Hazine tahvillerine girişler için önemli olduğunu belirtti. Wan, “Securitize ve BlackRock tarafından ortaya konan strateji olarak, kripto ekosisteminin blokzincir ekosisteminden ayrılmasına gerek kalmadan risksiz ABD hazine getirisine erişmesi için çeşitlendirme sağlamayı amaçlıyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala