bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,574.69 2.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,277.95 5.97%
bnb
BNB (BNB) $ 545.94 1.46%
solana
Solana (SOL) $ 130.71 5.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.567388 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333982 5.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.101373 4.16%

ABD’de OKX’e Bağlı OKCoin’e Uyarı

ABDde OKXe Bagli OKCoine Uyari222

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), OKX’e bağlı ABD’li kripto borsası OKCoin ile ilgili uyarı yayınladı. Kurum, OKCoin’in sigorta iddialarıyla yatırımcıları yanılttığını açıkladı. OKCoin ise FDIC’in uyarısının ardından harekete geçtiğini bildirdi.

ABDde OKXe Bagli OKCoine Uyari1

OKCoin Borsasına Sigorta Uyarısı

OKX‘e bağlı kripto borsası OKCoin, FDIC’in suçlamaları ile karşı karşıya kaldı. OKCoin’in sigorta konusunda yatırımcı yanılttığına dikkat çekildi. FDIC, OKCoin CEO’su Hong Fang’a gönderdiği mektupta, borsanın yanlış iddialarda bulunmakla suçlandığı üç örneğe vurgu yaptı. Buna göre 2020 yılında yayınlanan bir blog yazısında FDIC sigortası olduğu ve ABD genelinde lisanslı olduğuna yer verildiği belirtildi. Borsanın web sitesinde de OKCoin’deki HASH tokenı’nın FDIC dahil düzenleyici kuruluşlar tarafından onaylandığı şeklinde aktarıldığı iddia edildi. Ayrıca FDIC, OKCoin’in bağlı olduğu OKX‘in “ABD’de iseniz, FDIC sigortası sunuyoruz” ifadelerinin yer aldığı Twitter gönderisine dikkat çekti.

Kurumdan yapılan açıklamada, OKCoin‘in FDIC sigortalı olmadığı ve kurumun mevduat dışı ürünlerinin sigortalanamaz olduğu belirtildi. Ayrıca herhangi blockchain’in onaylanmadığı veya desteklenmediği de aktarıldı. OKCoin sözcüsü ise FDIC’ın uyarısını değerlendirmek üzere harekete geçtiği ifade etti. FDIC sigortasının kripto saklama şirketleri, borsaları veya cüzdan sağlayıcılarını kapsamadığını bildirildi. Kripto şirketleri haricinde Venmo, Cash App ve PayPal gibi uygulamalar da riskli kabul ediliyor. ABD yasalarınca sigortasız mevduatları sigortalı olarak yanlış beyan etmek suç kabul ediliyor. Kurumun ihlaller için sivil cezalar uygulama yetkisi bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala