bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,687.26 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,358.88 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 568.33 0.03%
solana
Solana (SOL) $ 137.39 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.470163 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.380425 4.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12056 2.35%

ABD’den gelecek verilere dikkat: Bitcoin kritik virajda

yükseliş btc bitcoin

ABD’den gelecek makroekonomik veriler Bitcoin (BTC) gidişatını etkileyecek. Kripto araştırmacısı Markus Thielen, yayımladığı raporda, yavaşlayan enflasyon ortamının BTC’yi yeni zirvelere taşıyabileceğini öne sürdü.

Kripto para piyasasında yükseliş devam ederken, gözler ABD’ye çevrildi. Önümüzdeki günlerde ABD’den üç önemli veri gelecek. 7 Haziran’da tarım dışı istihdam ve 12 Haziran’da enflasyon oranı ile faiz kararı gündemi meşgul edecek.

BTC‘yi neler bekliyor? Araştırmacı Thielen, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

kripto

Beklentiler yüksek: Bitcoin yükselişe geçecek mi?

ABD’de istihdam ve enflasyonun yavaşlamasıyla birlikte Bitcoin’in (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselebileceği konuşuluyor. Analistler, BTC’nin yüzde 3 oranında yükselişe hazırlandığını, bunun ABD’den gelen makroekonomik verilere bağlı olduğunu öne sürdü.

Kripto araştırmacısı Markus Thielen, 4 Haziran’da yayımladığı raporunda, “Dün gece, bir başka kritik ve ileriye dönük ölçüt olan iş ilanları önemli ölçüde yavaşladı.” dedi.

Thielen, BTC’nin son üç yılın en düşük istihdam rakamları ve yavaşlayan enflasyon ortamında güçlü kalması halinde boğa koşusunun kaldığı yerden devam edeceğini belirtti. Analist, BTC’nin pozitif veriler ile birlikte birkaç gün içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını ifade etti.

Analist, “Daha zayıf bir enflasyon faiz indirimlerini geri getirebilir. Önümüzdeki hafta TÜFE enflasyon raporunu alacağız. Eğer TÜFE yüzde 3,3 ya da daha düşük çıkarsa, Bitcoin’i tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıyacaktır.” şeklinde yorum yaptı.

ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), 15 Mayıs tarihinde yüzde 0,1 düştü. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin enflasyonu takip eden beş gün içinde yüzde 7 artmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala