bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,962.87 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,547.24 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 567.62 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 147.56 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57997 1.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351796 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104653 1.02%

ABD’li Bankacılık Devleri, Dijital Dolar Testlerine Başladı

abdli bankacilik devleri dijital dolar testlerine basladi 2

Dünya genelinde Blockchain tabanlı merkez bankası dijital para birimi (CBDC) testleri yapılmaya devam ediyor. Son olarak pek çok dev bankacılık şirketi ve New York Fed’in ortaklığında dijital dolar testlerine başlandı.

New York Fed ve Küresel Bankalar Dijital Dolar Pilotu Başlattı

Yapılan son duyuruya göre, küresel bankacılık devleri ve New York Merkez Bankası, dijital dolar pilotu başlattı.

Programa katılan küresel banka devleri arasında Citigroup Inc , HSBC Holdings Plc, Mastercard Inc ve Wells Fargo & Co’nun yanı sıra New York Merkez Bankası’nın inovasyon merkezi de yer alıyor.

abdli bankacilik devleri dijital dolar testlerine basladi

Dijital dolar ile ilgili başlatılan pilot uygulama, ortak bir veritabanında dijital dolar kullanan bankaların ödemelerini hızlandırmaya nasıl yardımcı olabileceğinin araştırılmasını sağlayacak.

Bu ayın başlarında New York Merkez Bankası’nın piyasa grubu başkanı Michelle Neal, döviz piyasalarında uzlaşma süresini hızlandırmak adına bir merkez bankası dijital doları (CBDC) kullanımının umut verici olduğunu açıklamıştı. Son olarak dijital dolar için başlatılan bu çalışmaların öncesinde ABD Hazine Bakanlığı, dijital dolar çıkartmanın faydaları ve zararlarını araştırmaya başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala