bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 53,895.44 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,263.29 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 491.47 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 126.75 1.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524181 0.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323353 3.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094793 3.22%

Almanya satışları, Trump suikasti… BTC gündemini ne belirliyor?

alman hukumeti bitcoin satisi etkilemedi

Geçtiğimiz günlerde Alman hükümetine ait Bitcoin cüzdanlarında satışın sona erdiğine dair pek çok rapor ve analiz ortaya çıktı. Uzmanlar, bu durumun BTC fiyatını olumlu yönde etkileyebileceğini öne sürdü.

Haftalardır dar bir aralıkta işlem gören Bitcoin, hafta başında 54 bin dolara kadar gerilese de Almanya satışlarının sona erdiği haberi ve Donald Trump’a başarısız suikas girişimi piyasayı yeniden 60 bin dolara taşıdı. Lider kripto paranın teknik açıdan oluşturduğu fiyat modeli, çift tepe ve ayı bayrağı formasyonuna benzer yapılar ortaya koyuyor.

bitcoin btc grafigi

BTC’nin söz konusu düşüş formasyonlarını geçersiz kılması için fiyatın 60 bin doların üzerinde kalıcı olması kritik önem taşıyor. 60 bin dolar seviyesi, aynı zamanda yüzde 61,8 Fibonacci geri çekilme seviyesine de denk geliyor.

Emirler hangi aralıkta yoğunlaşıyor?

Kripto para piyasalarında fiyat genellikle likiditenin yoğun olduğu seviyelere doğru eğilim gösterir.

Bitcoin’in yüzde 2 ila yüzde 5 aralığındaki emir defteri derinliği incelendiğinde, fiyatın 54 bin ila 57 bin dolar arasındaki arz ve 60 bin dolardaki talep bloğu arasında hareket ettiği görülüyor.

Tasfiye haritaları ise kaldıraçlı yatırımcıların 56 bin 500 dolar civarında yoğunlukla long pozisyonlar açtığını gösteriyor. Bu nedenle, fiyat bu seviyenin altına düşerse ve ayı bayrağı formasyonu devam ederse, piyasada daha büyük sıkıntılar yaşanabilir.

Bitcoin neyi fiyatlıyor?

Piyasa katılımcıları, Alman hükümetinin BTC satışının tamamlanmasıyla Bitcoin fiyatının yükselişe geçmesini bekliyor. Ancak Mt. Gox müşterilerine iade edilecek 140 bin Bitcoin satılır ise fiyat mevcut aralıkta kalabilir veya 44 bin dolar seviyesine doğru düşebilir.

BTC fiyatını etkileyen bir başka etken ise ABD seçimleri. Yatırımcılar, seçimleri Trump’ın kazanması halinde ülkede daha kripto dostu politikaların uygulanmasını bekliyor. Bu yönde beklentilerin artışı, Bitcoin’i daha da yukarıya taşıyabilir.

Uzun süredir konuşulan Fed’in para politikasında beklenen değişim de kripto paraları yakından ilgilendiriyor. Fed, piyasa beklentisine paralel olarak Eylül ayında faiz indirimlerine başlar ise BTC fiyatı yükselişine devam edebilir.

fedwatch cme

FedWatch verilerine göre merkez bankası yüzde 90 ihtimalle Eylül’de uzun aradan sonra ilk faiz indirimini yapacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala