bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,745.47 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,447.37 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 506.24 3.07%
solana
Solana (SOL) $ 133.02 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.558451 0.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.321769 0.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.097936 0.07%

Altcoin’ler Wall Street’in kapısına dayandı

bitcoin ether ethereum etf

Spot Ethereum ETF’ler ABD’de işleme başladı. SEC’nin onayıyla alım satıma başlatılan ETF’ler ilk işlem gününde 106,78 milyon dolar net para girişi gerçekleştirdi. Amerikalı girişimci Anthony Pompliano, Ether ETF’lerinin potansiyel etkisine değindi.

Pompliano, CNBC’nin Squawk Box programına konuk oldu. Ünlü girişimci, spot Ethereum ETF’lerin tüm altcoin’leri Wall Street’e taşıyacağını öne sürdü.

Spot Ethereum ETF’ler kripto endüstrisine yarayacak

ABD’nin spot Ethereum ETF’lerin lansmanına onay vermesiyle birlikte kripto sektöründe heyecan başladı. Yatırımcılar yükseliş beklentisine girdi.

Spot ETH ETF’ler, beklentilerin altında bir başlangıç yaptı. 1,11 milyar dolarlık işlem hacmiyle oldukça az talep gördü. Bu durum sağlıklı ilerleyiş olarak yorumlansa da yatırımcıları tedirgin etmeye başladı. Kripto para piyasası, ETF’ler ile paralel olarak düşüş yaşadı.

Capital Management CEO’su Anthony Pompliano, CNBC’nin Squawk Box programına verdiği demeçte, ETH ETF’in hikayesinin Bitcoin ETF’leri kadar net olmadığını aktardı. Yine de Pompliano, spot ETH ETF’lerin kripto endüstrisinde benimsenmeye katkı sağlayacağını düşünüyor.

Pompliano, spot Bitcoin ETF’lerin endüstride büyük bir etkisinin olduğunu ve lansmanının tarihi bir an olduğunu dile getirdi. Ünlü CEO, BTC tabanlı yatırım ürünlerinin ilgi görmeye devam ettiğini söyledi.

Pompliano, Bitcoin ETF süreciyle Ether ETF sürecini kıyasladı. Girişimci, Bitcoin’in hikayesinin net olduğunu ve dijital altın olduğunu belirtti. Pompliano’a göre, Ether çok daha fazla rekabetin olduğu bir teknoloji platformu olarak işlem görüyor.

Amerikalı iş insanı, her ne kadar ETH ETF’lerin BTC ETF’leri kadar büyük olmasa da ilgi göreceğini düşünüyor. Pompliano, Ether’in altcoin’ler için meşaleyi yaktığını ve birçok altcoin’in Wall Street’e gireceğini öne sürdü.

CEO, diğer altcoin’lerin Wall Street’e gelmeden önce biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala