bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,979.87 4.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,463.47 5.78%
bnb
BNB (BNB) $ 566.00 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 143.32 9.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589837 1.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352268 4.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105897 4.14%

American Express CEO’sundan Kripto Para Açıklaması

american express ceosundan kripto para aciklamasi

Kripto paralar dünya çapında kabulünü hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde kazanırken, son olarak American Express CEO’su Stephen Squeri de kriptoyu altın benzeri bir varlık sınıfı olarak gördüğünü söyledi:

“Kripto paraları bir nevi altın olarak görüyorum.”

Squeri, aşırı volatilitesinden dolayı kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olarak başarılı olamayacağını düşünüyor.

american express ceosundan kripto para aciklamasi 2

American Express CEO’su: Kripto Paraları Altın Olarak Görüyorum

American Express CEO’su Stephen Squeri, American Express’in kripto para bağlantılı bir kredi kartı çıkarma planının olmadığını açıkladı. CEO’nun mantığına göre asıl sebep, kredi kartlarının normalde hisse senedi veya altın satın almak için kullanılmaması.

Squeri, şirketinin stablecoin’ler ile uğraştığını da sözlerine ekledi. Ayrıca American Express, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) alanındaki en son gelişmeleri yakından izlediğini dile getirdi.

Bugün erken saatlerde Mastercard, Intercontinental Exchange’in kripto para birimi yan kuruluşu Bakkt ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu yeni ortaklık ile birlikte, kripto para birimini ödeme devinin tüccar ve banka ağlarına entegre etmeyi mümkün kılmayı planlanıyor.   

        

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala