bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,480.01 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,544.66 4.58%
bnb
BNB (BNB) $ 571.67 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 151.11 8.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587699 0.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359145 3.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106855 2.37%

Amerika’da Kripto İle İlgilenen Eyaletler Belli Oldu

amerikada kripto ile ilgilenen eyaletler belli oldu

Amerika Birleşik Devletleri, kripto para birimleri için en önemli ülkelerden birisi. Yapılan bir araştırma ile Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimleri ile en çok ilgilenen eyaletler ve en çok ilgilenilen kripto para birimleri belli oldu.

Amerika’da En Yüksek Kripto Benimsemesi Kaliforniya’da

Coingecko tarafından yapılan son araştırma, Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimlerinin en çok benimsendiği on eyalet belli oldu. Araştırma ile ABD’de en çok tercih edilen kripto para birimleri de belli oldu. Rapora göre Kaliforniya’da Bitcoin ve Ethereum’a ilginin diğer ABD eyaletlerine göre daha yüksek olduğu görüldü. 2 Mayıs ve 21 Ağustos 2022 tarihlerini kapsayan son araştırmaya göre Amerika’nın en çok ilgilendiği kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum’a en çok ilgi gösteren eyaletler mercek altına alındı. Coingecko verilerine göre geçtiğimiz ay Coingecko’ya 44.4 milyon ziyaret yapıldı.

amerikada kripto ile ilgilenen eyaletler belli oldu 2

Kaliforniya diğer tüm Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinden daha çok kripto para benimsenmesinin olduğu eyalet olurken ikinci eyalet ise Illinois oldu. Illinois sakinleri Bitcoin sayfalarını sıklıkla ziyaret ederken, Ethereum internet sayfasını daha az ziyaret etti. En çok kripto benimsenmesinin olduğu 20 ABD eyaletinin çoğunda Bitcoin daha yüksek ilgiye sahipken, New Jersey, Wisconsin, Kolorado ve Florida eyaletlerinde Ethereum’a olan ilgi Bitcoin’den daha fazla oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala