bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,670.65 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,297.18 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 497.53 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 128.49 0.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532048 0.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.324875 2.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095364 1.61%

Analist, Solana ETF’leri için tarih verdi

Solana sol etf kripto

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, spot Bitcoin ve spot Ethereum ETF’lerinin ardından sıranın Solana’ya geldiğini söyledi. Analist, Solana ETF’leri için tarih verdi.

Kripto paralar, spot ETF’ler aracılığıyla yeni bir döneme giriş yaptı. Spot Bitcoin ETF’lerinin ABD’de işleme başlamasıyla birlikte kurumsal adımlar hızlandı. Bitcoin’in ardından Ethereum için de benzer hamleler yapıldı.

Spot ETF’lerin kripto sektörünü sarmasıyla birlikte, gözler altcoin’lere çevrildi. Solana, Avalanche ve Ripple gibi büyük altcoin’ler için ETF söylentileri ortaya çıktı.

ETF analisti Eric Balchunas, spot Solana ETF’leri hakkında konuştu.

Solana ETF’leri geliyor mu?

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, spot SOL ETF’lerinin kaçınılmaz olduğunu, ancak bir süre daha bekleteceğini belirtti. Analist, sonucun Donald Trump’ın Kasım ayındaki seçimi kazanmasına göre belirleneceğini aktardı.

Balchunas, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “Görünüşe göre SOL ETF’lerinin son teslim tarihi Mart 2025’in ortası olacak. Ancak şimdi ve o zaman arasındaki en önemli tarih Kasım ayıdır.” yorumunda bulundu. Analiste göre Joe Biden’ın seçimi kazanması halinde SOL ETF’leri ölü bir hale gelecek.

Chicago Board Options Exchange (CBOE), 21Shares Core Solana ETF ve VanEck SOL Trust için Form 19b-4 başvurusunda bulundu. Spot Solana ETF’lerinin Mart yakın bir dönemde ABD’li düzenleyici kurum SEC’den nihai karar alması bekleniyor.

CBOE, Solana ETF’lerini Bitcoin ve Ether ETF’lerine benzetti. CBOE’ye göre Solana’nın merkeziyetsizliği, iş hacmi ve hızı onu uygun bir hale getiriyor.

CBOE’nin dosyalarında, “CBOE, SOL’un fiyat manipülasyonuna karşı dirençli olduğuna inanıyor” ifadesi yer aldı.

ETF analisti Nate Geraci, SEC’nin başvuruları kabul etmesinin ardından karar saatinin başlayacağını dile getirdi. SEC’nin kural değişikliğini onaylayıp onaylamayacağına karar vermek için 240 günü olacak.

Piyasa yapıcısı GSR Markets, Solana ETF’lerinin onaylanması halinde SOL’ün potansiyel olarak dokuz kat artabileceğini öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala