bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,589.70 2.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,291.15 5.11%
bnb
BNB (BNB) $ 544.94 1.70%
solana
Solana (SOL) $ 130.90 4.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.570555 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.332188 5.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.101647 3.41%

Bitcoin üzerinde Binance tehlikesi: Düşüş gelebilir mi?

binance us bitcoindeki ani dususun nedenini acikladi 1

Bitcoin fiyatının 50 bin dolar seviyesine doğru keskin bir düşüş yaşayabileceği ve bu düşüşün ciddi bir “likidasyon dalgası” yaratabileceği öngörülüyor. Bir analistin BTC fiyatındaki son yükselişin zayıf kaldığı ve piyasada kalıcı bir toparlanmanın zor olduğu yönündeki yorumları ses getirdi.

Kripto para analisti Credible Crypto, X’teki son paylaşımında Bitcoin boğalarının önümüzdeki kısa vadede zor bir süreçle karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Piyasadaki bazı gözlemcilere göre BTC kısa vadeli yükseliş trendini devam ettirmekte zorlanıyor.

Credible Crypto, X takipçilerine yaptığı açıklamada, “Binance satış baskısını artırıyor” dedi.

“Coinbase üzerindeki spot alıcılar yeniden piyasaya girse de Binance üzerindeki satışlar iki katına çıktı. Açık pozisyonlar yüksek seviyelere ulaştı.”

Credible Crypto, Binance’in Bitcoin vadeli işlem piyasasındaki açık pozisyonların yüksek olmasının, satış baskısını artırabileceğine dikkat çekti. “Eğer Binance üzerindeki satışlar bu şekilde devam ederse, fiyatlar en düşük seviyelere kadar geri çekilebilir. Bu senaryoyu bekliyordum, asıl soru bunun ne kadar süreceği.”

Aynı şekilde temkinli bir yaklaşıma sahip olan bir diğer analist, Crypto Chase de BTC fiyatının 60 bin doların altında kalması durumunda 50 bin seviyelerine kadar geri çekilebileceğini öngördü.

crypto chase bitcoin

Chase, X’te yaptığı son piyasa değerlendirmesinde, “59.000 doların altına inersek, muhtemelen 50.000 dolar civarına doğru bir gerileme göreceğiz,” dedi.

Buna rağmen, Crypto Chase, fiyatların bu seviyede kalıcı bir alıcı bulması durumunda piyasanın boğa lehine dönebileceğini de belirtti.

Lider kripto para Bitcoin an itibarıyla 62 bin 50 dolardan el değiştiriyor. BTC, son 24 saatte yüzde 2,83 kayıp yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala