bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 55,295.82 3.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,946.90 6.26%
bnb
BNB (BNB) $ 483.21 7.24%
solana
Solana (SOL) $ 130.36 2.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.415014 7.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.345445 10.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099453 8.97%

Analistler umutsuz: Bitcoin daha fazla düşebilir

bitcoin btc veri kripto

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), sabah erken saatlerde 53.485 dolara düşüş yaşadı. Bu düşüş ile birlikte kripto para piyasasında panik satışları başladı. Düşüş, Mt Gox’un geri ödeme planı kapsamında 2,7 milyar dolarlık BTC’yi hareket ettirmesiyle ilişkilendirildi.

Yatırımcılarda panik havası oluşurken, analistlerden gelen görüşler iç kararttı. Birçok analist, düşüşün devam edebileceğini ifade etti. Yine de uzun vadede beklentiler potansiyel bir yükselişin gelebileceği yönünde.

Analistler Bitcoin için ne dedi?

Cointelegraph’a demeç veren eToro piyasa analisti Josh Gilbert, satışların büyük bir kısmını Mt Gox’un transfer işlemlerinden kaynaklanan korku ortamına bağladı. Gilbert, bu ay boyunca yaklaşık 8 milyar dolar değerinde BTC‘nin piyasaya çıkaracağını öne sürdü.

Gilbert, önümüzdeki günlerde BTC için işlerin daha da kötüye gidebileceğini aktardı. Piyasa analisti, “Haber akışı şu anda yükselişten çok düşüş yönünde ve gördüğümüz satış faaliyeti yatırımcıları oldukça tedirgin ediyor ve bu da genellikle daha fazla satışa neden oluyor.” yorumunda bulundu.

Gilbert, BTC’nin önümüzdeki hafta 50.000 doları görebileceğini iddia etti. Analist, piyasada dönüşün bir katalizör ile gerçekleşeceğini ifade etti. Gilbert, yatırımcıların dip seviyeyi satın alma stratejisini benimsemesinin veya spot ETH ETF’lerin lansman yapmasının katalizör olabileceğini dile getirdi.

Swyftx analisti Pav Hundal, benzer bir görüşte bulundu. Cointelegraph’a konuşan Hundal, en kötüsünün henüz gelmemiş olabileceğini söyledi. Analist, “Büyük bir Bitcoin duvarı, zaten ilgisiz olan bir piyasayla karşılaşmak üzere. Uzun vadeli makro koşullar halen daha olumlu, ancak kısa vadede 50 bin doları ve potansiyel olarak daha aşağısını test edebiliriz. Şu anda 52 bin dolar ayılar ve boğalar için önemli bir savaş alanı.” şeklinde bir yorum yaptı.

10x Research analistleri de BTC’nin 50.000 dolar seviyesini test edilebileceğini öne sürdü. 10x Research, destek seviyeleri kırıldıkça ve satıcılar likidite bulmak için çabaladıkça satış baskısının artabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala