bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,602.70 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,303.88 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 547.26 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 131.87 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573551 2.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33218 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10118 4.02%

Analistler uyardı: “Bitcoin düzeltmeyle karşı karşıya”

bitcoin-duzeltme-dusus

64 bin dolar seviyesinin altında haftalık kapanış gerçekleştiren Bitcoin (BTC) negatif bir görünüm sergiledi.

Fed’in faiz indirimine gideceği yönündeki sinyaller eşliğinde hareketli bir haftayı geride bırakan BTC, hafta sonu 64 bin doları korumak için mücadele verdi.

Önemli bir destek noktası olan 64 bin doların altında gerçekleşen haftalık kapanış analistleri tedirgin etti. Ani bir geri çekilme olabileceği konusunda uyarıda bulunan analistler fiyat tahminlerini paylaştı.

Bitcoin “retest” adı altında düşüş yaşayabilir!

Bitcoin (BTC) dolar paritesinde durgun bir hafta sonu geçirdi. BTC fiyat grafiğindeki son durumu yorumlayan analistler likidite temizliği (retest) adı altında düzeltme gelebileceğini belirtti.

Kripto yatırımcısı ve analisti CrypNuevo, 63 bin 500 dolar ile 62 bin 200 doların daha fazla likidasyona sahip fiyat seviyeleri olduğunu vurguladı. BTC’nin likidasyon temizliği yapabileceğini öne süren analist şunları söyledi:

“Söz konusu düşüş mantıklı olacaktır çünkü fitili dolduracaklar, short (düşüş) pozisyonları durduracaklar ve bazı anlık işlem yapan trader’ları tuzağa düşürecekler.”

bitcoin btc grafik analist
CrypNuevo’un hazırladığı grafik analiz

X platformunda ün kazanan kripto analisti Trader ELM de haftalık analizinde CrypNuevo ile benzer görüş takındı. BTC fiyatının önce 62 bin 700 dolar bölgesini yeniden edeceğini dile getiren Trader ELM, daha sonra 71 bin dolarda yer alan short (düşüş) likidasyonunun temizleneceğini iddia etti.

Rekt Capital ise söz konusu fiyat düzeltmesine katılmadığını belirterek iyimser bir görüş sundu. BTC’nin halving öncesi yeniden birikim aralığı olan fiyat seviyesine yakın olduğunu belirten Rekt şunları söyledi:

“Söz konusu teknik olayın önemi küçümsenemez. Bitcoin tarihsel halving sonrası fiyat eğilimleriyle yeniden senkronize oluyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala