bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 55,195.79 4.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.79 7.61%
bnb
BNB (BNB) $ 478.31 9.51%
solana
Solana (SOL) $ 128.89 4.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.413797 8.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.342988 12.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099254 11.07%

Analistten Bitcoin için iki senaryo: Ya devam, ya tamam!

Bitcoin btc ayi gorunum

Kripto analisti Ali Martinez, X üzerinden yaptığı paylaşımda likidasyon verileri üzerinden Bitcoin gidişatını yorumladı.

Birçok faktörden kaynaklanan negatif piyasa akışı, kripto para birimlerinde para çıkışlarına yol açtı. Bu süreçte Bitcoin (BTC), 58.000 doların altına gerileyecek kadar sert bir darbe aldı.

Kripto para piyasasının duyarlılığı satış baskısına işaret ederken, kripto analisti Ali Martinez’den dikkat çeken bir yorum geldi. Analist, son tasfiye verisini ele alarak iki farklı senaryodan bahsetti.

Bitcoin (BTC) düşüşe devam edecek mi?

Son 24 saatte kripto para piyasasında 260 milyon doların üzerinde tasfiye gerçekleşti. Bu tasfiyelerin 230 milyon dolardan fazlasını long (yükseliş) yönlü işlemler oluşturdu.

Kripto analisti Ali Martinez, tasfiye verilerinin düşük olduğunun altını çizdi. Martinez, geçmişte 1 milyar doları aşan tasfiye verilerinin görüldüğünü ifade etti.

Analist, önceki düşüşlerde ortaya çıkan tasfiye verileriyle son düşüşte gerçekleşen tasfiyeleri kıyasladı. Analist, nispeten daha düşük bir tasfiyenin ortaya çıkmasını iki senaryoya bağladı.

Martinez, birinci senaryo olarak BTC düşüşünün henüz bitmediğini ve daha fazlasının gelebileceğini işaret etti. Analistin diğer bir senaryosu ise short (düşüş) yönlü pozisyonların yakın zamanda silinebileceği yönünde.

Uzun süredir belirsizlik içerisinde olan BTC, son 24 saatte gerçekleştirdiği düşüş ile karar aşamasına girmiş olabilir. Analist de bu noktaya parmak bastı. Yakın zamanda BTC’de bir volatilite daha görülmesi bekleniyor.

Özellikle spot Ethereum ETF haber akışı BTC’de yükselişe perde aralayabilir. Bu durumda da short pozisyonlar silinebilir. Diğer taraftan Mt Gox’un potansiyel BTC transferleri düşüşü derinleştirebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala