bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,983.07 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,391.48 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 558.64 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 134.10 2.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585364 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.344354 2.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105111 0.27%

Arbitrum yatırımcılarına müjde: Kritik oylama tamamlandı

arbitrum arb stake oylama

Arbitrum DAO, ARB kullanımını artırmayı ve blokzincir güvenliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir öneriyi onayladı. DAO oylaması uzun süredir beklenen ARB staking’i etkinleştirdi.

ARB staking oylamasına 25 binden fazla kullanıcı katıldı ve yüzde 91’lik kesim teklife onay verdi. 15 Ağustos’ta tamamlanan zincir içi oylama ile birlikte Arbitrum’da yeni bir dönem başladı.

Arbitrum stake aracılığıyla ARB’yi öne çıkaracak

Arbitrum blokzincirinde yayınlanan teklif ARB staking’i etkinleştirmeyi amaçlıyordu. Söz konusu staking sistemi ile birlikte ARB’nin daha işlevsel olması ve yatırımcıların sadakatinin artması hedeflendi.

Teklif, Tally protokolü aracılığıyla stake edilebilen ve ARB token’ı olan stARBY’yi sunuyor. Oylamada kabul edilen teklifin staking mekanizması geleneksel DeFi (merkeziyetsiz finans) uygulamalarına benziyor.

ARB yatırımcıları mevcut token’larını stARB’ye dönüştürecek ve bu token ile stake işlemi yapabilecek. Arbitrum’un oluşturduğu stARB, ödüllerin otomatik olarak birleştirilmesini, restaking (yeniden stake etme) seçeneklerini ve çeşitli merkeziyetsiz finans uygulamalarını destekliyor.

Piyasaya sürüldüğü tarihten bu yana bir türlü ARB’yi işlevsel hale getiremeyen proje ekibi, topluluktan geçirdiği teklif ile birlikte tam kapsamlı bir blokzincir oluşturmayı amaçlıyor.

Teklif stake ve pasif gelir dışında güvenlik önlemlerini de artırıyor. Günden güne büyüyen Arbitrum blokzincirinde yaklaşık 1,176 milyar dolarlık toplam kilitli varlık (TVL) bulunuyor.

Potansiyel yönetişim saldırılarını ve güvenlik açıklarını gidermeyi amaçlayan teklif, Arbitrum hazinesinin kötü niyetli aktörlerden korunmasına katkı sağlayacak.

Piyasa değerine göre en büyük katman-2 projeleri arasında yer alan ARB’nin blokzinciri günlük ortalama 750 milyon dolar işlem hacmi kaydediyor. CoinGecko verilerine göre, ARB son 24 saatte yüzde 3,7 oranında değer kaybederek 0,54 dolara geriledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala