2022 yılının Ocak ayında piyasaya sürülen Astar (ASTR) bir çoklu zincir destekli akıllı sözleşme platformu.
- Polkadot blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir dApp merkezidir.
- Ethereum ve ZK roll up gibi diğer platformları da desteklemektedir.
- Platform, geliştiricilerin çoklu zincirler için akıllı sözleşmeler oluşturmasına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır.
Astar (ASTR) nedir?
Astar (eski adıyla Plasm), 2019 yılında Sota Watanabe tarafından kurulan Polkadot tabanlı bir proje.
Astar, web 3.0 ekosisteminde akıllı sözleşmeler yapmak için merkezsiz uygulamalar (dApps) geliştirmeye yönelik bir platform.
Ekosistem, geliştiricileri desteklemeye yardımcı olmak ve projelerini Astar blockchain’i üzerine geliştirmelerini teşvik etmek için Astar Builders Programı gibi finansal teşvikler, kuluçka programları ve teknik destek sağlıyor.
Kripto para kullanıcılarının sayısı arttıkça merkezsiz uygulamalar yani diğer bir tabirler dApps’ler de günlük hayatta daha çok kullanılmaya başlanacak. Bu nedenle daha ucuz, daha hızlı, daha zengin dApp deneyimi sunan protokollere ihtiyaç var. İşte Astar bu boşluğu doldurmayı amaçlıyor.
Astar’ı kim kurdu?
Astar, Sota Watanabe tarafından kurulmuştur. Watanbe Singapur’da yaşıyor ve Japonya’nın Tokyo kentindeki Keio Üniversitesi’nde ekonomi okuyor.
Astar Network, Binance Labs, Coinbase Ventures, Polychain Capital, Hashkey Capital, Huobi Ventures, OKEx Blockdream Ventures ve Altonomy gibi seçkin isimler tarafından desteklenmektedir.
Astar nasıl çalışıyor?
Bitcoin ve Ethereum gibi blockchain’lerde madenciler işlem ücreti alır ve ekosisteme katkıda bulunan akıllı sözleşme geliştiricileri uygulamalarını çalıştırmanın bedelini gas ücreti olarak öder. Astar Network, erken yatırımcılarını ödüllendiren ve topluluk üyelerini erkenden katkıda bulunmaya teşvik eden bir dApp stake etme mekanizması.
Astar ağı Polkadot blockchain’inde bir parachain ve Cosmos, Polygon (MATIC), Binance Smart Chain, Avalanche ve Solana gibi büyük zincirlere sahiptir. Astar, WebAssembly’yi ve EVM uygulamasını destekliyor. Astar ağı, blockchain geliştirme için bir dizi geliştirici aracı sunuyor.
Astar iyi bir yatırım mı?
Astar Network’ü değerlendirmek için bazı verilere bakalım.
2022 yılının Şubat ayında, Astar Network’ün arkasındaki şirket Stake Technologies, Fenbushi Capital liderliğindeki bir yatırım turunda 10 milyon dolar topladı. Astar Network, Stake Technologies’in finansmanını önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek parachain açık artırmaları yoluyla Polkadot ve Kusama’da slot kazanmak için kullanacağını açıkladı.
Şu ana kadar 18.000’den fazla katılımcı DOT’larını ASTR protokolünde kilitledi. Güçlü ve destekleyici bir topluluk sayesinde, Astar Ağı başarılı bir şekilde başlatıldı ve şu anda gelişiyor.
Daha önce Binance Labs’in yatırım yaptığı projelerin büyük bir çoğunluğu Binance borsasında da listelendi. Bu nedenle yatırımcılar Astar projesinin de Binance’de listeleneceğini düşünüyor. Ancak Binance Labs’in yatırım yapması, Binance’in o kripto para birimini listeleyeceği anlamına gelmiyor. Ancak kripto para yatırımcıları bu gelişmeyi iyi bir haber olarak yorumluyor. Ancak, ASTAR konusunda herhangi bir yatırım kararı vermeden önce kendi araştırmanızı yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz.
Astar (ASTR) kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Astar coin 1,90 TL‘den işlem görüyor. Astar fiyatı son 24 saat içerisinde -3.53% değişim gösterdi. Astar token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 15,100,369 dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.
Astar (ASTR) kaç dolar?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Astar token dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle Astar token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0.42 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Astar token yılın en düşük seviyesini ise 0.03269521 dolarla belirledi.
Astar (ASTR) grafiği
Anlık olarak güncellenen Astar coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte ASTR coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.