bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,344.56 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,286.57 1.83%
bnb
BNB (BNB) $ 494.54 1.47%
solana
Solana (SOL) $ 127.26 0.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528602 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.325334 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094448 2.78%

Asya’nın Web3 merkezi Tayvan: ABS2024 Taipei’de Joseph Gordon Levitt’i Ağırlıyor

ABS2024

BlockTempo tarafından desteklenen önemli bir teknoloji zirvesi olan ABS2024, Blockchain, AI ve Yönetişimin Geleceği konularına odaklanacak. Zirve, 6-8 Ağustos tarihleri arasında Taipei Nangang Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve GEDA tarafından düzenlenen dünyanın önde gelen Web3 oyun etkinliği Web3 Game Con, yazın en büyük TON zirvesi olan The Open Summit ve katılımcıların merkezi olmayan toplum, dijital demokrasi ve dağıtılmış gücün geleceği gibi konularda kritik tartışmalara gireceği Plurality Summit de dahil olmak üzere birçok önemli konferansa ev sahipliği yapacak.

Asya’nın Web3 merkezi Tayvan

Tayvan uzun zamandır teknoloji tartışmalarında ön planda yer alıyor. Kısa bir süre önce Nvidia CEO’su Jensen Huang, canlı adayı yapay zeka ve bilgi işlem devriminin merkezi olması açısından dünyanın en önemli yerlerinden biri olarak tanımladı. Bu teknolojik ilerlemeler, Web3 kurucuları ve kurucuları için açık ve işbirlikçi bir politika ile desteklenmektedir. Örneğin, 2023 yılında stablecoin ihraç eden Circle, Tayvan’ın en büyük ikinci market zinciri FamilyMart ve BitoGroup ile ortaklık kurarak FamilyMart uygulamasında Family Mart “Points-to-Crypto” hizmetini sunmuş ve kripto para birimlerine erişimi demokratikleştirmiştir.

Tayvan’ın bir Web3 merkezi olarak konumunu vurgulayan, ICT endüstrisinde dünyaca ünlü bir lider olan ACER‘in Kurucu Ortağı Stan Shih, ABS2024’te dijital sanat ve dijital varlıklar üzerine konuşacak. Shih, Tayvan’ı dijital yaratıcılık ve sanat yoluyla geleceğe nasıl taşımayı öngördüğünü paylaşacak. Dönüştürücü Web 3 ekosistemleri oluşturmak için üst düzey küresel ortaklarla işbirliği yapan öncü bir şirket olanASUS Metaverse, en son Web3 yeniliklerini sergilemek için ABS2024 fuar merkezinde geniş bir alana sahip olacak.

Tayvan’ın teknolojik ivmesine ek olarak, ABS2024’te öne çıkan önemli bir nokta, Tayvan’ın önde gelen finans kurumlarından Far Eastern International Bank tarafından Blockchain Yol Haritasının duyurulması olacak. ABS2024 Ana Sahnesi’nde 8 Ağustos’ta açıklanacak olan bu yol haritası, Tayvan’ın teknoloji ve finans alanındaki yeniliklerde oynadığı önemli rolü vurgulayacak. Tayvan FinTech Derneği Onursal Başkanı Jacklyn Tsai de merkezi olmayan finans alanındaki gelişmelerin önemini vurgulamak üzere hazır bulunacak.

Tayvan Yasama Yuan’ı Yasa Koyucusu Ju Chun Ko, “Kamu-özel sektör işbirliği sayesinde, üst düzey teknik yetenekleri ve kripto endüstrisini beslerken düzenleme konusunda önemli adımlar attık” dedi. “Bu, yalnızca yarı iletkenler ve yapay zeka için küresel bir merkez olarak değil, aynı zamanda Web3 çağında ademi merkeziyetçiliği ilerletmede de lider bir uluslararası rol sürdürme yeteneğimizi temsil ediyor. Tayvan, Asya’nın blokzincir sektörünün kalbidir.”

Teknoloji yetenekleri için küresel bir mıknatıs

ABS2024, Tayvan’ın teknoloji yetenekleri ve inovasyon için küresel bir merkez olarak ortaya çıkışının altını çiziyor.

ABS2024, aralarında Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin; Tayvan’ın ilk Dijital Bakanı Audrey Tang; ⿻Plurality. net ‘in ilk yazarı ve Plurality Institute’un kurucusu Glen Weyl; TON Vakfı Başkanı Steve Yun; Currency Wars kitabının yazarı Song Hongbing; Samson Mow, Joseph Gordon-Levitt, ‘500 Days of Summer’ ve ‘Inception’ oyuncusu; JAN3 CEO’su; Scott Moore, Gitcoin’in kurucu ortağı; Ray Chan, Memeland ve 9GAG’in kurucusu; Dr. Tomicah Tillemann, Project Liberty CEO’su; David Yu, VeVe’nin kurucu ortağı ve CEO’su; Abighya Anand, dünyaca ünlü Vedik Astrolog; David Mak, Catizen CEO’su; Claudia Lopez, Bogota Eski Belediye Başkanı. Konuşmacıların listesi ABS2024 web sitesinde yer almaktadır.

Bu önemli buluşma, Web3 İnovasyonu için önde gelen bir merkez olarak Tayvan’a yönelik artan küresel ilgiyi yansıtmaktadır.

ABS Hakkında

ABS, Yapay Zeka, Blok Zinciri ve Sürdürülebilirlik alanlarında önde gelen uzmanları, yenilikçileri ve politika yapıcıları bir araya getiren yıllık bir teknoloji etkinliğidir. Hareketli Taipei şehrinde düzenlenen etkinlik, Fortune 500 şirketlerinden hızla gelişen küresel blok zinciri ekosistemindeki start-up’lara kadar önemli oyuncular arasında işbirliğini, bilgi paylaşımını ve ağ oluşturmayı teşvik eden bir platform görevi görmektedir. Asya Blockchain Zirvesi her yıl 65’ten fazla ülkeden 15.000’den fazla katılımcıyı çekmektedir.

Web sitesi | X | Instagram | Linkedin

BlockTempo Hakkında

BlockTempo, Çin pazarındaki en etkili blockchain medya kuruluşudur ve 2018’den beri ABS’nin ev sahibidir. BlockTempo’nun odak noktası, uluslararası teknoloji, startup, endüstriyel ve yatırım haberleri ve canlı yayın içeriği sunarak Tayvan ile dünya arasındaki bilgi ve kaynak boşluklarını ortadan kaldırmaktır.

Web sitesi | X | Linkedin | Facebook

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala