bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,037.89 2.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,470.11 4.74%
bnb
BNB (BNB) $ 565.52 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 142.41 7.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587744 0.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351076 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105247 2.02%

Avrupa Birliği, Kripto Düzenlemesinde Anlaşmaya Yaklaştı

avrupa birligi kripto duzenlemesinde anlasmaya yaklasti

Kripto para birimleri devletler tarafından düzenlenmeye devam ediyor. Avrupa Birliği’ndeki yetkililer, kripto pazarını ve Avrupa’daki ilgili faaliyetleri kapsamlı bir şekilde düzenlemek için tasarlanmış bir paket üzerinde anlaşmaya yakın olduğunu belirtiyor.

Avrupa Birliği Kripto Para Düzenlemesi İçin Haziran Ayı Sonunu İşaret Etti

Avrupa Birliği’ndeki ilgili kurumların temsilcileri, Kripto Varlıklarda Piyasalar konusunda fikir birliğine yaklaşıyor. Anonim kalmayı tercih eden kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Avrupa Birliği Konseyi’nin Fransa başkanlığı ve Avrupa Parlamentosu’nun artık taslağın ilerlemesini engelleyen noktaları aşma noktasında iyimser olduklarını belirtti. Müzakereciler Avrupa Birliği’nin kripto para düzenlemelerinin 14 Haziran ve 30 Haziran tarihinde yapılacak iki toplantıda ele alınacağı ve sonuca bağlanacağı belirtildi.

avrupa birligi kripto duzenlemesinde anlasmaya yaklasti 2

Konuya yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Avrupa Birliği ülkeleri genel olarak kripto varlıklarda piyasalar konusunda uzlaşı sağlayamıyor. Bunlar arasında kripto varlık servis sağlayıcılarının denetlenmesi, takas edilemeyen belirteçlerin (NFT) çerçeveye potansiyel olarak dahil edilmesi ve stablecoinlerin düzenlenmesi yer alıyor.

Yetkililer son olarak hala ödemelerde stablecoin kullanımını nasıl sınırlayacaklarını tartışıyor. Örnek olarak Euro cinsinden olmayan işlemler için bir limit getirilmesi planlanıyor. Ülkelerin stablecoin düzenlemesi Terra USD (UST) çöküşü sonrasında sıklaştı ve ülkeler yatırımcılarını korumak için yeni düzenlemeleri uygulamaya koydu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala