bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,680.26 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,386.04 1.47%
bnb
BNB (BNB) $ 568.59 1.80%
solana
Solana (SOL) $ 140.99 4.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472243 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.387939 0.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123729 1.67%

Avustralya’daki spot Bitcoin ETF’de hayal kırıklığı

avustralya spot bitcoin etf veri

Avustralya’nın menkul kıymetler borsası ASX’de işlem gören spot Bitcoin ETF, ilk işlem gününde beklentilerin altında kaldı. ABD’deki spot Bitcoin ETF’lere göre oldukça düşük bir işlem hacmi kaydedildi.

Avustralya’da işleme başlayan VanEck’in spot Bitcoin ETF’i (VBTC), ilk işlem gününde şaşırtan bir veriye imza attı. Gün boyunca 96.476 VBTC işlem gördü.

avustralya spot bitcoin vaneck

Spot Bitcoin ETF Avustralya’da ilgi görmedi

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme başlayan spot Bitcoin ETF, ilk işlem gününde 1,3 milyon dolar işlem hacmi gerçekleştirdi. Bilindiği üzere, ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’ler ilk işlem gününde 4,5 milyar dolar hacim kaydetmişti.

Avustralya’daki ilk spot Bitcoin ETF’i ihraç eden VanEck, Avustralya’nın tıpkı ABD’deki gibi bir büyüme göstereceğini öne sürmüştü.

VanEck yöneticisi Jamie Hannah, Avustralya pazarının ABD’den çok küçük olmasına rağmen benzer bir iştahla karşılaşabileceklerini ifade etti. Hannah, önemli miktarda yatırımcının Avustralya Menkul Kıymetler Borsası aracılığıyla BTC almak istediğini öne sürdü.

ASX verilerine göre, Avustralya’daki ilk spot BTC ETF olan VBTC, 13,24 dolar seviyesinde işlem gördü.

VanEck’in Asya-Pasifik bölgesindeki CEO’su Arian Neiron, “VBTC, Bitcoin’i daha erişilebilir hale getiriyor. Dijital varlıkların edinilmesi, depolanması ve güvenliğinin sağlanmasının teknik yönlerinin anlaşılması artık gerekli değil.” yorumunda bulunmuştu.

Tüm bu iyimser görüşlere ve beklentilere rağmen, VBTC’de yalnızca 1,3 milyon dolar işlem hacmi gerçekleşti. Yatırımcılardan ilgi görmeyen VBTC, tartışmaların odak noktası haline geldi.

Kripto para piyasasının belirsiz bir yapıda olması da VBTC’yi etkilemiş olabilir. BTC, son zamanlarda düşüş yönlü hareket ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala