bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,930.06 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,384.64 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 555.38 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 133.43 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584244 0.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.344138 2.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104818 0.40%

Aylık kapanış kötü geldi: Bitcoin’de (BTC) ETF tehdidi

btc mavi grafik

ABD merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonları, Cuma günü dördüncü gün üst üste net çıkışların ardından Ağustos ayında genel olarak 94 milyon dolarlık net zarar bildirdi. 

Sekiz günlük pozitif net giriş serisine rağmen, ABD spot bitcoin borsa yatırım fonları Ağustos ayını negatif kapatarak yaklaşık 94 milyon dolarlık toplam net çıkış kaydetti. 

SoSoValue verilerine göre bu miktar tek bir iyi veya kötü günün sınırları içinde. Spot bitcoin ETF’leri 23 Ağustos’ta 250 milyon doların üzerinde gelir elde etti, bu fonlar için bu ayın en iyi günüydü, fonlar en kötü günleri olan 2 Ağustos’ta 237 milyon dolar kaybetti.

bitcoin hareketlilik

Spot Bitcoin ETF’lerinde kötü gidişat sürüyor

Bitcoin’in fiyatının ay başından bu yana düşmesi nedeniyle, ticari olarak mevcut tüm Bitcoin fonlarının elindeki toplam net varlıklar Ağustos ayında 4,24 milyar dolar düşerek yaklaşık 53,8 milyar dolara geriledi. 

Ağustos ayında fonlar, endüstri lideri BlackRock’ın IBIT fonunun Mayıs ayından bu yana kaydettiği ilk çıkışlar da dahil olmak üzere son çıkışlar aylık net değeri negatife itmeden önce sekiz günlük bir net giriş serisine ulaştı. Ayın son işlem günü olan Cuma günü, IBIT ve diğer fonların çoğu sıfır net giriş kaydederken diğer dört fon çıkış kaydetti. 

En büyük çıkışlar, Cuma günü 70 milyon dolarlık çıkış gören ve yıl başından bu yana kümülatif olarak neredeyse 20 milyar dolarlık bir çıkışa ulaşan Grayscale’in GBTC’sinden geldi. Ayrıca SoSoValue’ye göre, ARK ve 21Shares’ın ARKB’si 65 milyon dolar, Bitwise’ın BITB’si 16 milyon dolar, Fidelity’nin FBTC’si yaklaşık 13 milyon dolar ve Invesco’nun BTCO’su 11 milyon dolar ile çıkışları kaydetti. 

ethereum

Ethereum tarafında hacmin azalması dikkat çekti

Ethereum tarafında, spot ether ETF’leri Cuma günü, genel olarak kayda değer bir giriş veya çıkışın olmadığı ilk günlerini kaydetti. Spot ether ETF’leri Temmuz ayında piyasadaki ilk iki işlem gününde 1 milyar doların üzerinde işlem kaydederken, hacim o zamandan beri büyük ölçüde azaldı. SoSoValue verilerine göre, fonlar kuruluşundan bu yana toplam 477,25 milyon dolarlık kümülatif net çıkış kaydetti. 

Fonlar ay sonu itibarıyla toplamda 7 milyar doların biraz altında varlığa sahip. Grayscale’in iki fonu, ETHE ve ETH, en büyükleri ve bu meblağın 5,4 milyar dolarını elinde tutuyor, diğer fonlar toplamın geri kalanını oluşturuyor, BlackRock’ın ETHA’sı üçüncü en büyüğü. Haftalık çıkış, tüm spot ether fonlarında 12,6 milyon dolardı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala