Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Bankacılık devi Standard Chartered, kripto paralara göz kırptı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bloomberg’ün konuya aşina kaynaklarına dayattığı haberine göre, bankacılık devi Standard Chartered kripto para piyasasına giriş yapacak.

1969 yılında kurulan Birleşik Krallık merkezli bankacılık şirketi Standard Chartered, spot kripto işlemlerine yöneldi. Dev şirket, Bitcoin ve Ether özelinde bir alım satım tahtası oluşturmayı planlıyor.

Standard Chartered, kripto piyasasına giriyor

Kripto para piyasası düşüş yönlü ilerleyişini sürdürürken, Bloomberg’ten gündemi hareketlendiren bir haber geldi. Bloomberg, bankacılık devi Standard Chartered’in kripto piyasasına dahil olacağını belirtti.

Bloomberg, kaynaklarından aldığı bilgi doğrultusunda bankacılık devinin BTC ve ETH için spot kripto alım satım tahtası kuracağını aktardı. Standard Chartered, spot kripto işlemlerine dahil olan ilk küresel banka olacak.

Kimliğini gizleyen iki kaynak, yeni kripto alım satım tahtasının faaliyete geçmeye yakın olduğunu ve bu tahtanın foreks biriminin bir parçası olacağını söyledi. Kaynaklara göre bankanın spot kripto birimi Londra’dan yönetilecek.

Goldman Sachs gibi bankalar uzun süredir kripto para türevlerinin alım satımını yapıyor. Katı düzenlemeler nedeniyle henüz hiçbir banka doğrudan işlem yapamadı. Örneğin Basel Bankacılık Denetleme Komitesi, bankaların herhangi bir hedge edilmemiş kripto riskine yüzde 1.250 risk ağırlığı uygulamasını önerdi. Bu da bankaların kâr marjını düşürdü.

Birleşik Krallık merkezli Standard Chartered, düzenleyici netliklerin eksikliğine bakmaksızın spot kripto işlemlerine girmeye karar verdi. Bankadan gelen açıklamada, “Kurumsal müşterilerimizden gelen Bitcoin ve Ether işlemleri yapma talebini desteklemek için düzenleyicilerimizle yakın bir şekilde çalışıyoruz ve erişim ve gözetimden tokenizasyon ve birlikte çalışabilirliğe kadar daha geniş dijital varlık ekosistemindeki müşterileri destekleme stratejimiz doğrultusunda çabalıyoruz.” denildi.

Standard Chartered, Bitcoin’in kurumsal genişlemesinin ve sektördeki potansiyelin farkında olduğunu belirtiyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Ripple, ABD dolarına endeksli stablecoini için testlere başladı

Ripple Labs, ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin’i Ripple USD’nin (RLUSD) XRP Ledger (XRPL) ve Ethereum ağlarında ilk denemelerini gerçekleştirdiğini duyurdu. Şirket, gelecekte itibari para destekli token’ı başka blokzincir ağlarına da entegre etmek istiyor. Ripple Labs, yeni stablecoin’in tam teminatlı olacağını belirtti. Her bir RLUSD birimi, bir bir oranda ABD doları ve kısa vadeli banka mevduatlarıyla desteklenedek. ...

Bağlantıyı kopyala