BEAM, iki farklı blockchain ağı üzerinde faaliyet gösteren güvenilir ve yenilikçi bir kripto para projesi olarak tanımlanabilir. Letantus MW ve MimbleWimble adlı blockchain protokollerini takip eden BEAM alışılagelmişin dışında bir kripto para projesi olarak kullanıcılarının karşısına çıkıyor. BEAM platformu, kısaca ifade etmek gerekirse kullanıcıların blockchain ağlarında anonim ve izlenemez niteliklerde işlem gerçekleştirebilmesini mümkün hale getiriyor. Bilindiği üzere blockchain teknolojisi yapısı itibariyle bir işleme konu olan bütün tarafların ve işlemin, şeffaf bir şekilde herkese sergilenmesine yol açıyor. Bu durum kimi kullanıcılar için sorun oluşturacak nitelikte. İşte BEAM bu sorunu gidermeyi hedefliyor. Bu içerik boyunca BEAM platformudan, kullandığı teknolojilerden ve BEAM coin’lere yönelik verilerden bahsediyor olacağız.
BEAM MimbleWimble blockchain’i üzerinde faaliyet gösteren açık kaynaklı bir kripto para olarak biliniyor. BEAM ekibi, orijinal Bitcoin (BTC) blockchain’ine alternatif olabilecek bir ağ geliştirmeyi hedefliyor. Bu ağın kullanıcılarına gizlilik odaklı işlemler sunması sağlanacak. Bu sayede yukarıdaki paragrafta bahsettiğimiz durumların önüne geçebilmek mümkün hale gelecek. BEAM ekibi bahsettiğimiz bu hizmetleri kullanıcı dostu bir ara yüzle sunmayı planlıyor. Bu sayede kripto para ekosistemine önemi yadsınamayacak bir katkıda bulunulması hedefleniyor. MimbleWimble blockchain protokolünün izleyen ilk kripto para olarak bilinen BEAM kullanıcıların dikkatini çekecek bir farklılığa sahip.
BEAM platformu Dandelion adı verilen yeni bir teknoloji üzerine inşa edildi. Bu teknolojinin temel çalışma mantığı ağda gerçekleşen işlemlerin bıraktığı izleri rastgeleleştirmek mantığına dayanıyor. Bu sayede blockchain ağlarında normalde izleri sonuna dek sürülebilecek işlemlerin izlenemez bir hale gelmesi hedeflendi. Sonuç olarak da kullanıcıların mahremiyetlerinin sağlanabilmesi mümkün hale getirildi. BEAM platformu gelecekte çeşitli güncellemeler getirerek şeffaflık özelliğinin bir opsiyon hale getirilmesine imkan sunmaya hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların blockchain’ler üzerinde gerçekleştirdikleri işlemlerin niteliğine kullanıcılar yine kendisi karar verebilecek. Böylece kullanıcılar işlemleriyle ilgili hangi verilerin üçüncü taraflara gidip gitmeyeceğine kolaylıkla karar verebilecek bir güce sahip olacak.
BEAM ne zaman çıktı?
MimbleWimble protokolüne dayandırılmış, güvenilir ve ölçeklenebilir bir platform olarak bilinen BEAM ilk olarak 2018 yılında faaliyetlerine başlamıştı. Projenin yol haritası incelendiğinde ekibin şimdiye dek birçok başarıya imza attığını söyleyebiliriz. BEAM platformunun testlerinin ardından 2019 yılında kullanıcılarına çeşitli coin satış etkinlikleriyle sunulduğunu görüyoruz. BEAM coin’ler üç defa gerçekleştirilen gizli satışlarla kullanıcılara sunuldu. Bu sayede ekip gerekli yatırımı elde etti ve proje başarılı bir şekilde yoluna devam etti. BEAM coin’lere ilişkin teknik verilere fiyat kısmında değineceğiz.
Alexander Zaidelson, Alex Romanov ve Amir Aaronson gibi isimler tarafından kurulan BEAM projesi kripto para ekosisteminde dikkatleri çekmeyi başardı. Binance kripto para borsasında da listelenmeyi başaran BEAM bu sayede çok sayıda kullanıya ulaştı. Bu da coin’lerin yeni kullanım alanlarına yönelmesi ve daha dinamik bir yapıya dönüşmesi anlamına geliyor.
BEAM Fiyatı Nedir?
BEAM platformunun kripto parası BEAM coin’lerin fiyatlarına yönelik en yeni veriler aşağıda yer alan başlıklarda verildi. BEAM coin’lerin tanıtıcı evraklarında belirtilen verilere göre piyasaya toplamda sınırlı bir sayıda arz edileceği görülüyor. Buna göre tüm BEAM arzları tamamlandığında piyasada toplamda 262 milyon 800 bin adet BEAM bulunacak. Şimdiye dek bu miktarın yaklaşık %33’üne denk gelen 99 milyon 400 bin civarında BEAM coin dolaşıma dahil edilmiş. Buna göre piyasaya halen çok BEAM coin’in dahil olacağı anlaşılıyor.
BEAM Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BEAM coin 0,799853 TL TL’den işlem görüyor. BEAM coin fiyatı son 24 saat içerisinde -2.17% değişim gösterdi. BEAM coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 89,234,689 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,216,234,135 dolar seviyesinde.
Canlı Kripto Borsa takip etmek için tıklayınız
BEAM Nasıl Çalışmaktadır?
BEAM platformunun nasıl çalıştığını daha iyi anlayabilmek adına öncelikle MimbleWimble blockchain’ini incelememiz gerekiyor. İlk olarak 2016 yılında ileri sürülen MimbleWimble, kullanıcıların daha iyi mahremiyet olanaklarıyla ve daha etkili işlemler yapabilmesini hedefliyordu. C++ ile kodlanan BEAM platformu bu blockchain’den ve belirli teknolojilerden faydalanarak son şeklini aldı. BEAM kullanıcıları, Proof of Work algoritmasıyla yönetilen bir ağda işlemlerini sürdürüyorlar.
BEAM Nasıl Satın Alınır?
BEAM platformunun kripto parası BEAM coin’ler bu içeriğin hazırlandığı anda çok sayıda borsa üzerinden temin edilebiliyordu. Bu borsalar arasında tüm dünyada faaliyetlerine devam ederek çok sayıda kullanıcıya hizmet veren tanındık isimler de yer alıyor. Örneğin Binance borsa platformu üzerinden BEAM coin satın alabilmek mümkün. Bunun yanı sıra Gate.io, XT.Com ya da CoinEx gibi borsalar da kullanıcılarına platformlarında BEAM coin alım satım olanağı veren isimler arasında yer alıyor. Her gün yüz binlerce kullanıcı tarafından ziyaret edilen ve çok sayıda işleme sahne olan Gate.io borsası, BEAM coin’ler için USDT, BTC ve ETH işlem çiftleri oluşturmuş. Buna göre kullanıcılar bu platform üzerinden belirtilen kripto para türlerini kullanarak BEAM coin sahibi olabilirler. Unutmamak gerekiyor ki kripto para yatırımları yüksek risk içeren bir yapıya sahip. Kullanıcıların yatırımlarını dikkatle yapmaları öneriliyor.