bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,777.48 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.90 4.05%
bnb
BNB (BNB) $ 532.97 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 130.28 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57807 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329042 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099232 6.19%

Beklenen faiz indirimi geliyor: Bitcoin nasıl etkilenecek?

fed faiz indirimi bitcoin

Citi Research analistlerine göre Fed faiz indirimine hazırlanıyor. Analistler, önümüzdeki yaza kadar faiz indirimlerinin devam edeceğini söyledi.

Kripto para piyasasının gözü kulağı ABD’den gelecek makroekonomik verilerde. ABD’nin Mart 2022’den beri devam ettirdiği sıkılaşma politikası, kripto para piyasasına para girişlerini kısıtlamıştı. Birçok analiste göre sıkılaşma politikasında yolun sonuna gelindi.

Citi Research, geçtiğimiz Cuma günü yayımladığı bir notta, Fed’in birkaç ay içinde faiz indirimlerine başlayacağını ve bu faiz indirimlerinin bir sonraki yaza kadar süreceğini belirtti.

Uzmanlara göre, potansiyel bir faiz indirimi Bitcoin (BTC) için yükseliş anlamına geliyor.

Faiz indirimi Bitcoin için potansiyel bir yükseliş mi?

Bankacılık devi Citi Research, Fed’in faiz indirimlerine Eylül ayında başlayacağını ve indirimlerin Temmuz 2025’e kadar süreceğini belirtti. Notta, faiz indirimlerinin sekiz kez 25 baz puanlık gerçekleştirileceği aktarıldı. Citi Research’ün analistleri, gerekçe olarak durgunlaşan ekonomiyi öne sürdü.

Araştırma notunda, Fed’in faizi yüzde 5,25-5,5’ten yüzde 3,25-3,5’e kadar düşürüleceği belirtildi. Ekonomist Andrew Hollenhorst liderliğindeki analistler, enflasyonun yavaşlamaya devam etmesiyle, ekonominin 2023’teki baş döndürücü hızından soğuduğunu aktardı.

Analistler, Institute for Supply Management’ın negatif bölgeye dönen hizmet sektörü göstergesini ve işsizliğin yüzde 4,1’e yükseldiğini öne sürerek ekonomik faaliyette daha keskin bir zayıflama ve daha hızlı bir faiz indirimi olabileceğini dile getirdi.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın yorumlarından yola çıkan analistler, ilk faiz indirimini Eylül ayında bekliyor. Citi Research, notta, “Baz senaryomuza göre, faaliyetteki yumuşamanın devam etmesi, takip eden yedi Fed toplantısının her birinde faiz indirimlerine neden olacaktır” şeklinde yorumda bulundu.

Notta, istihdam raporundaki diğer zayıflık işaretlerinin de altı çizildi. Manşet bordrodaki 206.000’lik artış sağlam görünse de önceki aylar aşağı yönlü revize edildi. Haziran ayında geçici hizmetler sektöründe 49.000 kişilik bir düşüş yaşandı. Citi Research, bu düşüşü tipik olarak durgunluk dönemlerinde görülen bir düşüş olarak yorumladı.

ABD’nin Citi’nin tahminindeki gibi bir faiz indirimine gitmesi, Bitcoin’e para girişlerini hızlandıracaktır. Gevşeyen ABD ekonomisi, riskli yatırım varlıklarını öne çıkarabilir. Kripto analistleri, ABD’den gelecek faiz indirimlerinin potansiyel yükselişi tetikleyeceğini belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala