bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 53,844.43 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,260.12 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 490.96 1.30%
solana
Solana (SOL) $ 126.59 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523493 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.322892 3.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094712 3.18%

Binance, ABD’deki düzenleyici baskılarına rağmen kullanıcı sayısını artırıyor

binance abddeki duzenleyici baskilarina ragmen kullanici sayisini artiriyor

Kripto para devi Binance, ABD’deki düzenleyicilerle yaşadığı hukuki çatışmalara rağmen kullanıcı tabanını 150 milyona yükseltti. Binance’in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, bu önemli başarıyı şirketin Japonya’ya dönüşü ve Dubai’de yeni bir lisans almasıyla birlikte duyurdu.

Binance, Hukuki Çatışmalar ve Düzenleyici Baskılara Rağmen Büyüyor

Kripto para piyasasının dev ismi Binance, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyici kurumlarla yaşadığı yasal çekişmelere karşın kullanıcı sayısını 150 milyonun üzerine çıkardı. Şirketin Kurucu Ortağı ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, Binance’in kullanıcı tabanındaki bu artışın, Japonya pazarına tekrar giriş ve Dubai’deki lisans alma gelişmeleri ile birlikte gerçekleştiğini belirtti.

Binance, Mayıs ayında 128 milyon kullanıcı sayısına sahipken, üç ay içerisinde 22 milyon daha kullanıcı ekleyerek kullanıcı tabanını genişletmiş oldu. Bu artış, şirketin küresel düzeyde denetleyici incelemelerle karşı karşıya olduğu bir dönemde gerçekleşti.

Binance ve CEO’su Zhao, Mart ayında Amerika’daki Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından “illegal” bir borsa olmak ve “yanıltıcı” bir uyumluluk programı yürütmek suçlamalarıyla dava edildi. Temmuz ayında ise Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Binance, Zhao ve BinanceUS’ye Amerikan menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açtı. ABD Adalet Bakanlığı’nın da Binance hakkında dolandırıcılık suçlamaları üzerinde durduğu ve bu durumun borsadaki işlemleri etkileyebileceği ve kullanıcılara zarar verebileceği endişeleri taşıdığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala