bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,117.84 1.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,318.69 1.10%
bnb
BNB (BNB) $ 542.19 0.60%
solana
Solana (SOL) $ 132.15 0.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581967 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.332041 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100404 0.53%

Binance CEO’su Teng, Fed faiz kararının kriptoya etkisini yorumladı

richard teng binance ether ethereum

Binance’in CEO’su Richard Teng, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) potansiyel faiz indirimlerinin kripto para piyasaları üzerindeki etkilerine dair iyimser bir bakış sundu. Teng, faiz oranlarındaki olası düşüşlerin dijital varlıkların değerlerinde kayda değer artışlar getirebileceğini belirtti.

“Faizlerin düşmesi, dijital varlıkların değerlerini önemli ölçüde etkileyebilir. Düşük faiz oranları finansal sisteme daha fazla likidite sağlar, bu da yüksek getiri potansiyeline sahip riskli varlıklara olan ilgiyi artırır. Örneğin, 2020’nin Şubat’ı ile 2022’nin Şubat’ı arasındaki düşük faiz döneminde Bitcoin’in değeri yüzde 375 oranında arttı.”

Teng, faiz oranlarındaki değişikliklerin sadece fiyatları değil, yatırımcı davranışlarını da etkileyeceğini ifade etti. Binance yöneticisi, faizler düşer ise oluşması muhtemel bir enflasyon korkusuyla yatırımcıların kripto paralar gibi varlıklara yönlenebileceğie inanıyor.

Spot ETF’ler kriptoya geçişi kolaylaştırabilir

Teng, Bitcoin ve diğer kripto varlıklarının faiz indirimlerinden nasıl etkileneceği konusunda da önemli noktalara değindi. “Bitcoin’in tarihsel yarılanma döngüleri genellikle 6 ila 18 ay içinde fiyat artışlarına yol açtı. Ayrıca, spot ETF’lerin piyasaya sürülmesi, hisse senetlerinden kripto varlıklara geçişi kolaylaştırabilir ve artan likidite kripto piyasalarına daha fazla yönlenmeye neden olabilir” şeklinde konuştu.

“Eylül ayı genellikle dijital varlıklar için düşük performanslı bir dönem olarak bilinse de, Ekim ayında fiyatların genellikle toparlandığını gözlemliyoruz. Beklenen faiz indirimleri bu toparlanmayı hızlandırabilir.”

Fed’in politika değişikliklerinin kripto para piyasaları üzerindeki net etkilerini öngörmenin zor olduğunu belirten Teng, iyimserliğini koruduğunu ifade etti. “Faiz indirimlerinin dijital varlıklar üzerindeki etkisi belirsiz olabilir, ancak mevcut göstergeler, Eylül ayında yapılacak değişikliklerin kripto yatırımcıları için uygun bir zamanlama olabileceğini gösteriyor. Düşük borçlanma maliyetleri ve artan likidite, dijital varlıklar için olumlu bir ortam sağlayabilir. Tarihsel eğilimler ve kriptoya özgü faktörler, bu politika değişikliklerinin büyümeyi teşvik edebileceği beklentisini destekliyor” dedi.

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin, an itibarıyla 59 bin 270 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala