Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

Binance, işten çıkarmalara ek çalışanların sosyal haklarını da kısıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda olan Binance, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından geçtiğimiz aylarda dava edilmişti. Yaşanan bu olayın ardından Binance, işten çıkarmalara ek olarak, çalışanlarının sosyal haklarında da kesintiye gitmeye başladı.

Binance Cephesinde Sosyal Haklarda Kesintiye Gitti

Kripto para borsası Binance, WSJ’nin haberine göre geçtiğimiz aylarda yaşanan düzenleyici baskılarıyla birlikte bazı çalışanlarıyla yollarını ayırmıştı. Yine WSJ’nin haberine göre Binance, çalışanların çeşitli sosyal haklarında kesintiye gitmenin yanı sıra, kapsamlı bir işten çıkarma dalgası da gerçekleştiriyor.

Habere göre, bir zamanlar global çapta 8.000’den fazla kişiyi bünyesinde barındıran bu ‘öncelikle uzaktan’ çalışan firma, yakın zamanda 1.000’den fazla çalışanını işten çıkarmış durumda.

Tüm bunlara ek olarak Binance’in çalışanların cep telefonu ödemeleri, spor salonu maliyetleri ve evden çalışma giderlerini azalttığı da The Wall Street Journal tarafından belirtiliyor. Şirket, azalan pazar payı ve bir dizi düzenleme ile ilgili sorunlarla birlikte bu eylemleri gerçekleştiriyor.

Yazar: Burak Köse

2024’te yürürlükte: Polis kripto paralara el koyabilecek

Birleşik Krallık’ta yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasa tasarısına göre, polis tutuklama yapmadan önce kripto paralara el koyabilecek. Bu yılın sonlarında yürürlüğe girmesi beklenen Birleşik Krallık’taki yasa tasarısı dikkat çekti. Buna göre, suçla bağlantılı kripto şüphelileri mahkum edilmeden ve tutuklanmadan önce polisin yasa dışı kripto paralara el koymasına izin verilecek. Yeni Ekonomik Suç ve Kurumsal Şeffaflık ...

Bağlantıyı kopyala